Sākums Reģistrācija Ieeja 17:37 Ceturtdiena 25.04.2024
Vietnes izvēlne

Jaunumu sadaļas
PČ 2009 [74]
OS 2010 [4]
Dažādi [6]
Tehniskie [0]
KHL - "Dinamo" Rīga [80]
Latvijas izlases pārbaudes spēles [4]
PČ 2010 [7]
PČ 2011 [1]

Īsumā par galveno

Sākums » 2009 » Aprīlis » 25 » Aizvadīta pirmā diena pasaules čempionātā hokejā
Aizvadīta pirmā diena pasaules čempionātā hokejā
08:17

Aizvadīta pirmā diena pasaules čempionātā hokejā. A un B grupas četrās spēlēs uzvaras izcīnīja Krievijas,. Kanādas, Šveices un Slovākijas izlases. Piedāvājam iepazīties ar treneru un spēlētāju teikto pēc mačiem.

Slovākija - Ungārija (4:3)

Visgrūtāk pirmajā spēlē klājās Slovākijai, kas tikai 13 sekundes pirms pamatlaika beigām, pateicoties Ļuboša Bartečko vārtiem, izrāva 4:3 uzvaru pār Ungāriju. Ungārijas nometnē pavisam nesen, marta beigās, notika traģēdija, jo mira tās ilggadējs spēlētājs Gabors Ocskajs, viens no izcilākajiem ungāru hokejistiem, kura 19. numurs tagad ir iemūžināts. Pēc mača ar Slovākiju ungāru trenris Pats Kortina sacīja: "Mēs neesam gados jauna komanda, taču bijām ļoti motivēti, jo cīnījāmies par 19. numuru... Visi zina, ka mūsu galvenais uzdevums ir nosargāt vietu Elitē. Šīs dienas zaudējums ļoti sāp, taču tas nav tik svarīgi mūsu mērķa kontekstā."

Slovākijas izlases vārtsargs Rastislavs Staņa: "Viņi var ļoti labi nospēlēt aizsardzībā. Jo ilgāk saglabājās neizšķirts, jo lielāku spiedienu uz sevi izjutām." Labu sniegumu parādījušais ungāru vārtsargs Levente Zupers: "Ja kāds pirms spēles mums pateiktu, ka trešajā periodā pret Slovākiju būs 3:3, mēs tam neticētu. Pēdējo vārtu epizodē neredzēju ripu. Manā priekšā bija daudz spēlētāju. Šķiet, Bartečko trāpīja pa stabu, un ripa atlece tieši atpakaļ pie viņa. Tāds ir hokejs."

Šveice - Francija (1:0)

Šveices izlases vārtsargs Martins Gerbers: "Bija brīnišķīgi iziet laukumā un redzēt visus tos karogus - viss bija sarkans un balts. Tas bija neticami." Šveices izlases treneris Ralfs Krīgers: "Savu skatītāju priekšā bijām nedaudz nervozi. Šī pieredze mums jāņem vērā, un turpmāk skatītāju atbalsts jāizmanto savā labā. Spēlē ar Franciju mums bija viens mērķis - paņemt trīs punktus. Mēs to sasniedzām un esmu lepns par spēlētājiem. Tagad jāskatās uz priekšu - nākamais mačs pret Vāciju."

Francijas izlases treneris Deivs Hendersons: "Prasīju no saviem spēlētājiem spēlēt fizisku, taču disciplinētu hokeju, kā arī smagi strādāt. Viņi to arī darīja. Zinājām, ka Šveice ir ļoti spēcīga uzbrūkošās darbībās, un tas mums sagādāja daudzus noraidījumus, taču kopumā varu teikt, ka visu spēli aizvadījām labi.

Kanāda - Baltkrievija (6:1)

Martins Sentluī slavēja savu gados jauno (19) maiņas biedru Stīvu Stamkosu, kurš iemeta divus vārtus: "Mums izdevās gūt pāris ātrus vārtus. Stīvam galvenais bija justies komfortabli spēlē. Viņš tiešām vēlas kļūt par labu hokejistu, un viņš ātri mācās." Sentluī viedoklim piebiedrojās arī Dveins Rolosons: "Viņš ir pacietīgs un zina, kurās vietās spēlētāji atrodas. Man ir prieks šeit viņu redzēt, jo NHL regulārajā sezonā tas notika tikai vienreiz."

Baltkrievijas izlases kapteinis Konstantīns Koļcovs: "Kanāda ir spēcīgākā komanda čempionātā, bet mums ir pārāk daudz jaunu spēlētāju, īpaši aizsardzībā. Viņi centās, cik varēja, taču kanādiešiem bija pārāk daudz talanta."

Krievija - Vācija (5:0)

Vācijas izlases kapteinis Andreass Rencs: "Tas bija liels gods pirmajā mačā spēlēt pret šī brīža pasaules čempioniem. Krievija pret mums parādīja, ka viņu nodomi ir nopietni. Viņi parādīja, ka ir pasaules čempioni. Kādam viņus apspēlēt nebūs viegli. Mums tas bija pirmais solis turnīrā. Mēs necerējām uzvarēt, taču gribējām dot sev iespēju. Lai nu kā, mūsu lielās spēles būs pret Šveici un Franciju. Centīsimies atgūties un maksimāli koncentrēties šiem mačiem."

Krievu pirmo vārtu autors Oļegs Saprikins: "Tas nebija viegli. Jebkurš pretinieks ir grūts. Taču mums izdevās iemest pāris vārtus un nezaudēt tempu. Tā bija uzvaras atslēga. Mēs vēlējāmies turpināt un turpināt, un turpināt. Papildinājums no NHL? Mēs par to vēl nezinām, skatīsimies, kā būs."

Izmantotie resursi:
iihf.com


Kategorija: PČ 2009 | Skatījumu skaits: 826 | Pievienoja: Admin | Reitings: 0.0/0 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieejas forma
Lietotāja vārds:
Parole:

Ziņu kalendārs
«  Aprīlis 2009  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Meklēšana

Vietnes draugi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Copyright "HOKEJS latviešu gaumē" © 2024 Uzturēšanu nodrošina uCoz