Sākums Reģistrācija Ieeja 06:56 Ceturtdiena 25.04.2024
Vietnes izvēlne

Jaunumu sadaļas
PČ 2009 [74]
OS 2010 [4]
Dažādi [6]
Tehniskie [0]
KHL - "Dinamo" Rīga [80]
Latvijas izlases pārbaudes spēles [4]
PČ 2010 [7]
PČ 2011 [1]

Īsumā par galveno

Sākums » 2009 » Aprīlis » 25 » Šodien Zviedrija pret Austriju, Čehija pret Dāniju
Šodien Zviedrija pret Austriju, Čehija pret Dāniju
12:35

Šodien pasaules čempionātā hokejā C grupas pirmās kārtas spēlē Zviedrija cīnīsies pret Austrijas izlasi, savukārt D grupā Somija mēģinās pārspēt Norvēģiju, bet Čehija savu pirmo spēli aizvadīs pret Dānijas valstvienību.

C grupā ir spēlē tādas komandas kā Zviedrija, ASV, Latvija un Austrija, savukārt D grupā Čehija, Somija, Dānija, Norvēģija. Šodien visas šīs grupas komandas aizvadīs savas pirmās spēles - 17.15 cīnīsies Latvija-ASV un Somija-Norvēģija, toties 21.15 Zviedrija spēlēs pret Austrijas izlasi, bet Čehija ar Dāniju.

C grupa: Zviedrija pret Austriju

Zviedrijas izlasē ir tikai četri NHL pārstāvji - aizsargi Niklass Grosmans no Dalasas ''Stars''' un Tobiass Enstrēms no Atlantas ''Trashers'', kā arī Dalasas ''Stars'' uzbrucēji Džoels Lundkvists un Lui Eriksons. Šodien kļuva zināms, ka arī Kolumbusas ''Blue Jackets'' uzbrucējs Kristians Huseliuss pievienosies Zviedrijas izlasei. Pārējie hokejisti pārsvarā pārstāv Zviedrijas vai Kontinentālo hokeja līgu (KHL). Visticamāk, komandas pirmais vārtsargs varētu būt Juhans Holkvists, kurš pārstāv ''Frolunda''. Tomēr vienmēr Zviedrijas izlases galvenais spēks ir komandas spēle un veiksmīgā saskaņotība starp izlases hokejistiem, kas palīdzējusi tai izcīnīt vairākus pasaules čempionātu titulus arī iepriekš.

Austrijas izlase, kura gan pēdējos gados ir progresējusi, netiek uzskatīta par šīs spēles favorītiem. Komandā ir vairāki talantīgi hokejisti un, visticamāk, tā galvenos spēkus taupīs cīņā pret Latvijas izlasi, kuru austrieši uzskatīs par galveno. Pēdējā pārbaudes spēlē pirms došanās uz Šveici Austrija pārliecinoši pārspēja Francijas izlasi ar 6:2, kas norāda uz nopietno gatavošanos čempionātam.

D grupa: Somija pret Norvēģiju

Arī D grupa šodien aizvadīs savas pirmās spēles čempionātā. Šajā grupā ir divas izteiktas favorītes: Čehijas un Somijas izlases. Šodien pirmajā spēlē Somija tiksies ar Norvēģiju. Kļuvis zināms, ka traumas dēļ Somijai nepalīdzēs Monreālas ''Canadiens'' uzbrucējs Saku Koivu, vakar no komandas tika atskaitīts arī Tomass Pilmans. Tomēr Somijas izlasē ir iekļauti septiņi NHL hokejisti, savukārt pārējie pārstāv Eiropas vadošās hokeja līgas. Starp vārtsargiem varētu būt diezgan grūta izvēle, jo Somijas izlasē ir iekļauti divi NHL vārtsargi - Kari Ramo un Peka Rinne. Viens no komandas līderiem varētu būt Otavas ''Senators'' uzbrucējs Jarko Rūtu, kā arī Niko Kapanens, kurš šo sezonu aizvadīja Kazaņas ''AK Bars'', kas izcīnīja Gagarina kausu.

Norvēģijā pēdējos gados hokejs ir diezgan strauji attīstījies un tā spēj palikt Elites divīzijā arvien biežāk. Lai arī komandā ir vairāki labi hokejisti, visticamāk, līdzīgi kā austriešiem, norvēģiem galvenā spēle turnīrā būs pret Dānijas izlasi, kur arī izšķirsies trešās vietas ieguvēja grupā. Arī šīsdienas spēlē favorīte būs Somijas izlase, kas gan neliedz Norvēģijas izlasei šodien sarūpēt pirmo pārsteigumu šajā čempionātā.

Otrajā šīs grupas spēlē, plkst. 21:15 Čehija cīnīsies pret Dāniju. Iespējams, šī spēle varētu būt nedaudz spraigāka nekā Somijas-Norvēģijas duelis, jo Dānija ar katru gadu spēlē arvien labāk pasaules čempionātos pret spēcīgām izlasēm. Jāpiemin, ka Čehijas izlasē ir atgriezies Jaromirs Jāgrs, kurš šo sezonu aizvadīja KHL klubā Omskas ''Avangard''.

Pasaules čempionāts hokejā, 2.spēļu diena

GrupaLaiksSpēle
C17:15Latvija - ASV
C21:15Zviedrija - Austrija
D17:15Somija - Norvēģiija
D21:15Čehija - Dānija

Izmantotie resursi:
iihf.com


Kategorija: PČ 2009 | Skatījumu skaits: 808 | Pievienoja: Admin | Reitings: 0.0/0 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieejas forma
Lietotāja vārds:
Parole:

Ziņu kalendārs
«  Aprīlis 2009  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Meklēšana

Vietnes draugi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Copyright "HOKEJS latviešu gaumē" © 2024 Uzturēšanu nodrošina uCoz