Sākums Reģistrācija Ieeja 12:44 Piektdiena 29.03.2024
Vietnes izvēlne

Jaunumu sadaļas
PČ 2009 [74]
OS 2010 [4]
Dažādi [6]
Tehniskie [0]
KHL - "Dinamo" Rīga [80]
Latvijas izlases pārbaudes spēles [4]
PČ 2010 [7]
PČ 2011 [1]

Īsumā par galveno

Sākums » 2009 » Aprīlis » 28 » Varenā mačā pirmo reizi uzveikti zviedri
Varenā mačā pirmo reizi uzveikti zviedri
09:35

Pirms mača Zviedrija milzu favorīte

Atgādinām, ka pirmajā kārtā Latvijas izlase sīvā cīņā atzina ASV pārākumu ar 2:4, bet Zviedrija čempionātu sāka ar pārliecinošu uzvaru pret austriešiem ar 7:1. Nepārprotami, ka pirms šīs dienas mača par izteiktiem favorītiem tika uzskatīti mūsu pretinieki zviedri.

Sākums saturīgs, tomēr minimāla vadība zviedriem

Mūsējie spēli iesāka ļoti uzmanīgi, varbūt pat nedaudz bailīgi, praktiski nedomājot par uzbrūkošām darbībām un uztraucoties tikai par savu vārtu drošību. Tas gan netraucēja Matiasam Veinhandlam iziet brīvi pret mūsu vārtiem - Edgars Masaļskis glāba. Nedaudz negaidīti pirmo latviešu ofensīvu organizēja mūsu ceturtā, Aigara Cipursa, maiņa. Svarīgākais gan, ka izdevās neielaist ātri un ievirzīt spēli līdzīgā cīņā, ilgāku laiku saglabājot bezvārtu neizšķirtu - arī zviedru draudīgais vairākums palika neizmantots. Ritot laikam, mūsējie jutās aizvien drošāk, un 12. minūtē, kad pēc Miķeļa Rēdliha piespēles no vārtu priekšas meta Lauris Dārziņš, zviedrus glāba tikai vārtsarga Stefana Līva veiksmīgā spēle. Vēlāk jau pats Miķelis pēc lieliskas Oļega Sorokina piespēles varēja iemest, taču atkal kā mūris bija Līvs. Un jau pēc brīža Latvijas izlase nonāca zaudētājos - zviedru supertalants Linus Umarks no neliela attāluma iemeta vārtos Masaļska pirms tam atvairītu ripu. Atlikušās pirmās trešdaļas minūtes latvieši aizvadīja pārliecinoši, tiesa, ejot pārtraukumā, mūsējo saturīgais sniegums nedeva kaut neizšķirtu - 0:1.

Turpinājums vēl labāks, latvieši vadībā!

Pēc kvalitatīvajām pirmajām 20 minūtēm mūsējie samērā droši iesāka arī otro periodu. Guntim Džeriņam nedaudz pietrūka, lai bīstami apdraudētu pretinieku vārtus, bet zviedriem labs moments radās pēc Gunta Galviņa kļūdas, taču glāba Masaļskis. Iegūstot vairākumu, latvieši lūkoja panākt izlīdzinājumu - Mārtiņš Karsums no labas pozīcijas netrāpīja pa ripu, savukārt Krišjāņa Rēdliha metienu atvairīja vārtsargs. Varena ofensīva, taču rezultāts pēc šī vairākuma nemainījās. Umarka bīstamā spēle pret Kristapu Sotnieku deva vēl vienu iespēju latviešiem izlīdzināt. Un šoreiz tas izdevās! Ģirts Ankipāns labi piespēlēja, un Krišjānis Rēdlihs neatvairāmi meta vārtu devītniekā - 1:1! Uzslavas šajā epizodē arī Jānim Spruktam, kurš "parūpējās" par aizsega sagādāšanu vārtsargam. Pēc neizšķirta panākšanas varēja gaidīt zviedru dusmas, taču viņu uzstājīgie uzbrukumi sākās tikai pēc vairākām minūtēm - un arī tie nenesa rezultātu. Savukārt Latvijas izlases dūrieni bija asāki, un perioda pēdējā minūtē tie ļāva Latvijai iegūt vadību. Miķelis Rēdlihs apspēlēja pretinieku, atdeva ripu Dārziņam, kurš no ideālas pozīcijas nekļūdījās! Pēc divām trešdaļām Latvija tika vadībā ar 2:1!

Zviedri izlīdzina, bet no papildlaika neizbēg

Trešais periods bija jāsāk ar skaitlisko mazākumu - diemžēl zviedriem ātri izdevās panākt neizšķirtu. Magnuss Juhansons no zilās līnijas ar spēcīgu metienu pārspēja Masaļski - 2:2. Drīz vien Cipruss pārkāpa noteikumus, un vēl viens mazākums. Nervozas minūtes, Masaļska meistarība un neizšķirts tobrīd saglabāts. Zviedri uzspieda latviešiem ātru spēles tempu, un mūsējie iespēju robežās turēja līdzi. Kādā no epizodēm zviedri trāpīja pa Masaļska sargāto vārtu stabu, vēlāk jau mūsu vārtsargs vairākkārt pats glāba savu komandu. Tomēr arī mūsējie rādīja raksturu - pa vārtiem pāris reizes meta Mārtiņš Cipulis, bet Karsums ar spēka paņēmienu Tobiasu Enstromu pamatīgi ietrieca apmalē - zviedrs tika aizvests uz nestuvēm (atceroties Kārli Skrastiņu - kaut kur redzēta aina Latvijas un Zviedrijas spēlē, vai ne?). Pēc ilgākas pauzes viss turpinājās, un bija vērojama vēl fiziskāka cīņa nekā pirms tam. Spēles beigu daļā neveiksme piemeklēja Dārziņu - mūsu uzbrucējs izmeta ripu pāri aizsargstiklam un nopelnīja nevajadzīgu divu minūšu sodu. Komandas biedri laboja viņa kļūdu, godam izturot mazākumu. Pēdējās trešdaļas minūtēs nekas vairs nemainījas, un pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu 2:2. Jau tobrīd līdzjutēji varēja priecāties - lieliska spēle un vismaz punkts pret hokeja lielvalsti Zviedriju!

Papildlaikā bez vārtiem, bullīšos triumfē latvieši!

Jau pašā papildlaika sākumā Latvija varēja izraut uzvaru - pēc Karsuma piespēles Cipulis netrāpīja no vārtu priekšas. Patriks Berglunds atbildēja ar izslidošanu vārtu priekšā, taču Masaļski pārsteigt neizdevās. Mūsējie nebaidījās uzbrukt un kādā no epizodēm pēc Karsuma piespēles uzbrukuma smailē bija aizsargs Skrastiņš - nedaudz pietrūka. Otrā galā Galviņš pāris reizes pārmācīja tehnisko Umarku, un drīz vien arī skanēja finālsirēna - arī papildlaiks uzvarētāju nenoteica. Skatītājus gaidīja bullīšu sērija.

Mūsu treneri uz pēcspēles metienu sēriju vārtos izvēlējās likt Sergeju Naumovu. Diemžēl sākumā tas nelīdzēja, un Zviedrijai pirmo metienu realizēja Veinhandls. Aleksandrs Ņiživijs savu bullīti izniekoja, bet zviedriem Juhansons otro reizi bija precīzs. Mūsējiem cerību stariņu sniedza Karsums, tehniski no kreisās puses pārspējot Līvu. Trešajā sērijā Naumovs atvairīja Berglunda metienu, un latviešiem noteikti vajadzēja atbildēt ar precīzu raidījumu - Herbertam Vasiļjevam tas arī izdevās un 2:2! Neticami! Sērija turpinājās, un šoreiz Ņiživijs zviedru vārtsargu pārspēja, kamēr pretinieki ar to pašu atbildēt nespēja. Fantastiska Latvijas izlases uzvara pār vareno Zviedriju!

Par labāko mūsējo rindās tika atzīts Jānis Sprukts. Toties vēl priecīgāk bija, kad Šveicē pirmo reizi šajā čempionātā skanēja Latvijas valsts himna.

Novērtē hokejistu sniegumu mačā pret Zviedriju - ŠEIT!

Pasaules čempionāts hokejā, C apakšgrupa

Zviedrija - Latvija 2:3 (1:0, 0:2, 1:0, 0:0, 0:1)
Vārti: 1:0 Umarks (Harju, Grosmans) 15:26, 1:1 K.Rēdlihs (Ankipāns, Karsums, vair.) 30:20, 1:2 Dārziņš (M.Rēdlihs) 39:15, 2:2 Juhansons (Eriksons, vair.) 40:44.
Bullīši: Veinhandls 1:0, Ņiživijs 1:0, Juhansons 2:0, Karsums 2:1, Berglunds 2:1, Vasiļjevs 2:2, Juhansons 2:2, Ņiživijs 2:3.
Vārtos: Līvs - Masaļskis (bullīšos - Naumovs).
Soda minūtes: 6:10.
Metieni: 40:21 (13:6, 11:10, 14:3, 2:2).

Latvijas izlases spēlētāju maiņas: Masaļskis; K.Rēdlihs - Skrastiņš, Galviņš - Pujacs; Laviņš - Sotnieks; Sorokins - Jerofejevs; Karsums - Sprukts - Ankipāns; Ņiživijs - Vasiļjevs - Cipulis; Dārziņš - Bērziņš - M.Rēdlihs; Jekimovs - Cipruss - Džeriņš.

C apakšgrupa

VKomandaSP
1.ASV26
2.Zviedrija24
3.Latvija22
4.Austrija20

Kategorija: PČ 2009 | Skatījumu skaits: 677 | Pievienoja: Admin | Reitings: 0.0/0 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieejas forma
Lietotāja vārds:
Parole:

Ziņu kalendārs
«  Aprīlis 2009  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Meklēšana

Vietnes draugi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Copyright "HOKEJS latviešu gaumē" © 2024 Uzturēšanu nodrošina uCoz