Sākums Reģistrācija Ieeja 01:05 Piektdiena 29.03.2024
Vietnes izvēlne

Jaunumu sadaļas
PČ 2009 [74]
OS 2010 [4]
Dažādi [6]
Tehniskie [0]
KHL - "Dinamo" Rīga [80]
Latvijas izlases pārbaudes spēles [4]
PČ 2010 [7]
PČ 2011 [1]

Īsumā par galveno

Sākums » 2009 » Aprīlis » 28 » Jāuzvar pašiem un jācer uz ASV
Jāuzvar pašiem un jācer uz ASV
15:27

Sportā vienmēr ir tā - "izdari pats savu darbu ar maksimālu atdevi un tikai tad vari sākt raudzīties uz citiem." Latvijas hokeja izlases uzvara pār Zviedriju bija lieliska un (neapšaubāmi) noderīga, bet tas nenozīmē, ka mūsu hokejistus sagaida viegls ceļš uz ceturtdaļfinālu.

Uzsvars uz taktisko un psiholoģisko gatavību

Ne tikai hokejā, bet arī basketbolā, mūsu izlasēm diezgan grūti ir sevi labi parādīt pret tiem pretiniekiem, kuri būtu jāuzvar, vai kuri ir vismaz mūsu līmenī. Jo īpaši, ja tas seko pēc ļoti labas spēles pret kādu no grandiem. Negribu piesaukt nelaimi, bet jāatgādina, ka man līdz šim viss ir gājis otrādi. Sasolīju uzvaru pret ASV, bet latvieši piedzīvoja zaudējumu, gaidīju smagu zaudējumu pret zviedriem - uzvarējām. Vienmēr ir tā sliktā priekšnojauta pirms šādām spēlēm, kā rīt pret Austriju, bet pie tā ir pieradinājušas mūsu izlases. Satraukumu nedaudz atvēsināja tas, ka Oļegs Znaroks uzreiz pēc uzvarētās spēles izteicās, ka šī spēle ir ātrāk jāaizmirst.

Nevaram arī teikt, ka esam diži stiprāki par Austriju. Redzēju austriešu spēli pret zviedriem un dzirdēju, ko eksperti runā par to, kā viņi spēlējuši pret ASV. "Austrieši pret amerikāņiem ļoti labi darbojās aizsardzībā un tikai beigās tika salauzti," atzina Māris Zembergs. Lai arī mūsu un austriešu līdz šim aizvadīto spēļu rezultāti ir stipri atšķirīgi, tomēr jāsaka, ka esam spēkos līdzīgas komandas. Jā, var piekrist - zviedri austriešu zonā pirmajā un trešajā periodā darīja, ko gribēja, bet mēs zviedrus uzveicām, tomēr sliecos uz to, ka Latvija zviedrus apspēlēja tieši taktiski. Tāpēc arī jānovēl treneriem un komandai tikpat labi taktiski un psiholoģiski sagatavoties spēlei ar Austriju. Jāatgādina arī, ka austriešu fani šeit ir gana daudz, tāpēc arī faniem būs "kārtīgi jānobriest" pirms spēles.

Jācer uz ASV uzvaru

Zinu, ka man kāds ar rungu nāks virsū, par to, ka esmu "reālists," bet, pēc spēles ar ASV, arī es biju viens no tiem, kurš gaidīja zaudējumu zviedriem ar vismaz četru vārtu starpību. Galu galā, lai tā notiktu, bija visi loģiskie apstākļi (vēsture, zviedru sniegums pret Austriju, mūsējo sniegums pret ASV). Tomēr mūsu hokejisti parādīja, ka reizi pa reizei sportā arī loģiku var apspēlēt.


Mans reālista prāts atkal ir ieslēdzies - lai kā es atbalstītu Latvijas izlasi, es neredzu iespēju mūsējiem pieveikt krievus otrajā kārtā (jo īpaši tagad, kad esam pārspējuši Zviedriju). Mums vēlamais scenārijs ir ļoti vienkāršs - pēc spēles ar Austriju (ja tajā tiks izcīnīta uzvara, vai vismaz punkts par papildlaiku), latviešiem jau nākamajā dienā ir spēle. Ja ASV pieveic zviedrus, tad Latvija paliek otrie grupā, līdzi ņemot divus punktus. Otrā vieta nozīmē, ka nākamajā dienā būtu jāspēlē ar krieviem (kuriem vispirms jāpieveic Šveice), kas ir visoptimālākais variants. Nav noslēpums, ka otrajā kārtā svarīgākās spēles būtu ar Šveici un Vāciju (kuri tomēr izskatās nenoliedzami labāki par frančiem). Paliekot apakšgrupā trešajiem un aizvadīt divas dienas pēc kārtas svarīgas spēles (ar Austriju un uzreiz pēc tam ar mājiniekiem - Šveici) mūsējie diez vai spēs vienlīdz kvalitatīvi. It īpaši, ja šīm spēlēm ir ceturtdaļfināla cena.

Zināms, ka Šveice un Vācija ir neērti pretinieki, bet tikpat neērti bija arī zviedri. Ja ar šīm komandām spēlēsim pēc atpūtas un pēc zaudējuma krieviem, tad mums atkal būs īstā motivācija, fiziskais svaigums un būsim tā teikt "atpakaļ uz zemes." Tālāk spriedelēt nez vai ir vērts, jo es joprojām sliecos uz to, ka zviedriem ir pa spēkam apspēlēt gan ASV, gan arī Krievus, bet, ja sakrīt visi mums vēlamie varianti (uzvaram Austriju, Šveici un Vāciju, zviedri piekāpjas krieviem un ASV), tad varam ceturtdaļfinālā pat iekļūt kā trešā spēcīgākā komanda no otrās kārtas. Protams, šādi var izrēķināt vislabākos ceļus līdz pat finālam un viss, ko esmu uzrakstījis noteikti nepiepildīsies (neesmu arī tik daudz pa mēsliem mīdījies), bet jāatceras ir viens - ceturtdaļfināls ir reāls un tam visvairāk tic tieši paši spēlētāji!

Kategorija: PČ 2009 | Skatījumu skaits: 629 | Pievienoja: Admin | Reitings: 0.0/0 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieejas forma
Lietotāja vārds:
Parole:

Ziņu kalendārs
«  Aprīlis 2009  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Meklēšana

Vietnes draugi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Copyright "HOKEJS latviešu gaumē" © 2024 Uzturēšanu nodrošina uCoz