"Mūsu komanda demonstrēja labu spēli," atzina Znaroks. "Īpaši jāuzslavē spēle aizsardzībā piecu minūšu skaitliskā mazākuma laikā."

Jau ziņots, ka mačā, kurā Latvijas izlase ar rezultātu 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) smagā cīņā pārspēja Austriju, otrās trešdaļas desmitajā minūtē latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums par pretinieka grūšanu apmalē saņēma 5+20 minūšu noraidījumu, kas nozīmēja, ka viņam spēle ir beigusies, bet pārējai komandai piecas minūtes jāspēlē skaitliskajā mazākumā, kuru Latvijas izlase veiksmīgi izturēja.

"Spēle nebija viegla, taču vissvarīgākais ir tas, ka mēs izcīnījām uzvaru," piebilda Latvijas izlases aizsargs Krišjānis Rēdlihs.

Latvijas izlases sniegumu izšķirošajā spēlē atzinīgi vērtēja arī Austrijas valstsvienības vārtsargs Bernds Bruklers, kurš atvairīja 35 no 37 latviešu izdarītajiem metieniem pa vārtiem un tika atzīts par mača labāko spēlētāju savā komandā.

"Latvijas izlase šovakar izdarīja neticami lielu darbu," izteicās Bruklers. "Viņu kapteinis bloķēja ripu, kurai vajadzēja lidot vārtos, un tas vien parāda šīs komandas cīņassparu."

Kā ziņoja LETA, trešās trešdaļas ceturtajā minūtē austrieši, spēlējot skaitliskajā vairākumā, izveidoja ārkārtīgi bīstamu uzbrukumu, un Latvijas komandu no vārtu zaudējuma glāba tās kapteinis, aizsargs Kārlis Skrastiņš, kurš iestājās jau tukšajos Latvijas izlases vārtos un atvairīja pretinieka mesto ripu.

"Mačs izdevās saspringts, ko mēs arī gribējām panākt," piebilda Bruklers. "Mūsu komandai izdevās labs spēles sākums, dažas reizes izturējām skaitlisko mazākumu. Tomēr piedzīvotais zaudējums jebkurā gadījumā ir apbēdinošs."

Austrijas izlasei, kura pēc piedzīvotā zaudējuma ierindojās pēdējā vietā C apakšgrupā, tagad būs jācīnās par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā ar Ungārijas un Dānijas izlasēm, jo Vācijas izlase, kas ieņēma pēdējo, ceturto vietu B apakšgrupā, jebkurā gadījumā saglabās vietu augstākajā divīzijā, jo nākamā gada pasaules čempionāts notiks tieši Vācijā.

Savukārt Latvijas izlase, kā arī Zviedrija un ASV otrajā grupu turnīrā ceturtdien turpinās cīņu par četrām vietām čempionāta ceturtdaļfinālā ar B apakšgrupas trīs spēcīgākajām valstsvienībām - Krieviju, Šveici un Franciju, izveidojot E apakšgrupu.

Latvijas hokeja izlasei otrajā grupu turnīrā līdzi nāks divi punkti, kas izcīnīti par uzvaru pēcspēles metienos pret Zviedrijas valstsvienību. Paredzams, ka Latvijas valstsvienībai par vietu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā būs jācīnās tieši ar Šveices un Francijas izlasēm. Šveicieši E apakšgrupas turnīru uzsāks ar trīs punktiem, savukārt Francijas komandai uz E apakšgrupu līdzi nenāks neviens punkts.

Latvija savu pirmo maču otrajā apakšgrupu turnīrā aizvadīs jau ceturtdien, stājoties pretī mājiniekiem, Šveices izlasei.

Mačs "PostFinance" arēnā Bernē sāksies plkst.21.15 pēc Latvijas laika.