Sākums Reģistrācija Ieeja 22:20 Ceturtdiena 25.04.2024
Vietnes izvēlne

Jaunumu sadaļas
PČ 2009 [74]
OS 2010 [4]
Dažādi [6]
Tehniskie [0]
KHL - "Dinamo" Rīga [80]
Latvijas izlases pārbaudes spēles [4]
PČ 2010 [7]
PČ 2011 [1]

Īsumā par galveno

Sākums » 2009 » Maijs » 1 » Latvija pārspēj arī Šveici
Latvija pārspēj arī Šveici
23:57

Šodien pasaules čempionātā Šveicē E grupā Latvijas izlase, pateicoties Aleksandra Ņiživija realizētajam bullītim, pārspēja čempionāta mājiniekus Šveices izlasi ar 2:1.

Šodien E grupas vakara spēlē Latvijas izlase cīnījās ar čempionāta mājiniekiem Šveices izlasi. Latvija C grupā ieņēma trešo vietu, savukārt šveicieši B grupā - otro.

Aktīvāki šveicieši, vārtus gūst Latvija

Spēli aktīvāk un daudz ātrāk uzsāka Šveices izlase, kura mēģināja gūt vārtus jau pirmajās spēles minūtēs. Jau trešajā trešdaļas minūtē Latvijai nācās spēlēt mazākumā un, lai arī mājiniekiem bija divas izdevības gūt vārtus, veiksmīgi vārtos darbojās Edgars Masaļskis, neļaujot Šveicei gūt vārtus. Nedaudz vēlāk muļķīgu noraidījums nopelnīja Armands Bērziņš, bet arī šoreiz Latvija ļoti veiksmīgi spēlēja aizsardzībā, neļaujot mājiniekiem gūt vārtus, tādējādi rezultāts kļuva nemainīgs - 0:0. Kopumā pirmajās spēles septiņās minūtēs daudz aktīvāki bija šveicieši, pārsvarā gan pateicoties diviem Latvijas hokejistu nopelnītajiem noraidījumiem. Arī trešdaļās turpinājumā šveicieši bija daudz aktīvāki, radot ļoti daudz vārtu gūšanas momentus, kurus gan tie nerealizēja. Latvijas izlases hokejisti pārsvarā spēlēja aizsardzībā, gaidot izdevību doties pretuzbrukumā. Vienā no uzbrukumiem, kad šveicieši bija vairākumā, tie guva vārtus, taču vārti netika ieskaitīti, jo kāds no Šveices izlases hokejistiem atradās vārtsargu laukumā. Vārtus gan pirmie guva latvieši, izmantodami vairākumi. Pēc lieliskas Herberta Vasiļjeva piespēles ar neatvairāmu metienu vārtus guva Mārtiņš Cipulis, tādējādi izvirzot vadībā Latviju ar 1:0. Uzreiz pēc vārtu guvuma nedaudz aktivizējās latvieši, izveidojot vēl vienu vārtu gūšanas iespēju, to gan nerealizējot. Trešdaļas beigās spēle nedaudz izlīdzinājās, tomēr vārti vairs netika gūti un pēc pirmajām divdesmit minūtēm vadībā atradās Latvija - 1:0.

Latvija veiksmīgi spēlē aizsardzībā

Otrais periods jau iesākās diezgan līdzīgā cīņā, ne vairs ar tik lielu šveiciešu pārsvaru, kā tas bija pirmajā trešdaļā. Par spēles vilcināšanu perioda trešajā minūtē tika noraidīts Rodrigo Laviņš, savukārt pēc Jerofejeva noraidījumu minūti Latvijai nācās spēlēt trijiem pret pieciem mājinieku hokejistiem, tomēr arī šo mazākumu Latvija spēja izturēt un rezultāts kļuva nemainīgs - 1:0. Iniciatīvu gan, līdzīgi kā pirmajā periodā, pārņēma šveicieši, būdami daudz aktīvāki uzbrukumā. Arī perioda vidū Latvija vēlreiz nopelnīja noraidījumu un vēlreiz veiksmīgi aizsargājās, neļaujot mājiniekiem panākt neizšķirtu. Ļoti laba izdevība Latvijai gūt vārtus bija vairākumā trīs minūtes līdz trešdaļas beigām, kad savu vārtu gūšanas iespēju neizmantoja Aleksandrs Ņiživijs. Arī turpinājumā Latvijai bija divi bīstami metieni uz Gerbera sargātajiem vārtiem, tomēr vairākums realizēts netika. Perioda beigās emocijas starp abu komandu hokejistiem arvien palielinājās, bet otrā trešdaļa noslēdzās ar 1:0 par labu Latvijai.

Šveice tomēr panākt izlīdzinājumu

Jau trešās trešdaļas pirmajās sekundēs Šveice izveidoja bīstamu momentu, tomēr lielisks vārtos bija Edgars Masaļskis, atvairot metienu. Arī turpmākās divās minūtēs šveicieši izveidoja bīstamus momentus, tomēr nevienu no tām tie neizdevās izmantot. Pie tam, Aigars Cipruss nopelnīja divu minūšu noraidījumu, savukārt vēlāk arī Georgijs Pujacs nopelnīja noraidījumu, pēc kā Latvija cīnījās trīs pret pieciem šveiciešiem. Ilgi gan šādi nevajadzēja spēlēt, jo uzreiz dažu sekunžu laikā noraidījumu nopelnīja divi šveicieši. Neviena no komandām gan neizmantoja savas izdevības vairākumos, tādējādi rezultāts kļuva nemainīgs -1:0 par labu Latvijai. Lai arī Šveice izlases hokejisti arvien vairāk uzbruka, savukārt Latvija daudz vairāk laika pavadīja savā aizsardzības zonā, desmit minūtes līdz trešās trešdaļas beigām joprojām Latvija atradās vadībā ar 1:0. Turpmākajā spēles gaitā Latvijas hokejistu galvenais uzdevums bija nosargāt minimālo pārsvaru 1:0, savukārt šveiciešiem īsti pat neizdevās izveidot kādu bīstamu momentu, jo disciplinēti aizsardzībā darbojās Latvijas hokejisti. Diezgan izšķirošs brīdis spēlē bija, kad līdz trešās trešdaļas beigām bija atlikušas piecas minūtes, jo Mārtiņš Cipulis nopelnīja noraidījumu uz divām minūtēm, kuru gan Latvija izturēja, tomēr vēl vienu mazākumu Latvijai nopelnīja Kristaps Sotnieks un trīs minūtes līdz trešas trešdaļas beigām šveiciešiem radās vēl viena izdevība panākt neizšķirtu šajā cīņā. To viņi arī izmantoja, kad aptuveni minūti līdz trešās trešdaļas Šveice panāca izlīdzinājumu. Līdz pamatlaika beigām nekas nemainījās un uzvarētāju nācās noskaidrot papildlaikā.

Lai arī papildlaikā abām komandām bija vairākas iespējas gūt vārtus, neviena no tām netika realizēta, tādējādi spēles uzvarētājs noskaidrojas pēcspēles bullīšos.

Pasaules čempionāts hokejā, E grupa

Šveice - Latvija 1:2 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 0:1)
Vārti: 15:30 Cipulis (Vasiļjevs, Ņiživijs, vair.) 0:1, 58:29 Ambuhls (Viks, Streits, vair.) 1:1
Bullīši: 1:0 Ņiživijs
Metieni: 38:20
Vārtsargi: Gerbers: Masaļskis
Soda minūtes: 12:22

Izmantotie resursi:
iihf.com


Kategorija: PČ 2009 | Skatījumu skaits: 692 | Pievienoja: Admin | Reitings: 0.0/0 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieejas forma
Lietotāja vārds:
Parole:

Ziņu kalendārs
«  Maijs 2009  »
PrOTCPkSSv
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Meklēšana

Vietnes draugi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Copyright "HOKEJS latviešu gaumē" © 2024 Uzturēšanu nodrošina uCoz