Sākums Reģistrācija Ieeja 14:17 Otrdiena 23.04.2024
Vietnes izvēlne

Jaunumu sadaļas
PČ 2009 [74]
OS 2010 [4]
Dažādi [6]
Tehniskie [0]
KHL - "Dinamo" Rīga [80]
Latvijas izlases pārbaudes spēles [4]
PČ 2010 [7]
PČ 2011 [1]

Īsumā par galveno

Sākums » 2009 » Maijs » 1 » Šveicieši - neizsakāmi vīlušies
Šveicieši - neizsakāmi vīlušies
13:30

Pēc vakardien aizvadītās spēles Pasaules hokeja čempionātā, kurā mājniece Šveice bullīšos ar 1:2 piekāpās Latvijas valstsvienībai, šorīt sākusies mača analīze - spēlētāji ir neizsakāmi vīlušies, apzinoties, ka ceļš uz 1/4 finālu nu būs ļoti sarežģīts.

Nomāktība šveiciešu nometnē pēc zaudējuma bullīšos Latvijai ar 1:2 ir liela. Spēlētāji zina, ka tikai uzvara pret Zviedriju vai ASV var dot iespēju tikt 1/4 finālā - tā šorīt vēsta viens no aktīvākajiem Šveices medijiem hokeja čempionāta laikā - www.tagesanzeiger.ch. Kamēr uzvarētāju prieki "Post Finance" arēnā bijuši dzirdami ilgi un skaļi, sašļukušie šveicieši pēc mača snieguši komentārus par negaidīto rezultātu. Vilšanās esot bijusi ierakstīta Šveices hokejistu sejās.

Šveiciešu vienīgais vārtu guvējs Andress Ambils nekašķējās par likteni vai neveiksmēm, bet uzreiz ķērās pie paškritikas: "Mēs metām pārāk neprecīzi... Tagad jāuzvar vismaz viena spēle. Pērn pierādījām, ka varam pieveikt zviedrus." Uzlicis cepuri galvā, Ambils pazudis no žurnālistu redzesloka - skaidrs, ka ar metienu attiecību 40:21 šveiciešiem 60 minūšu laikā būtu gribējies gūt vairāk nekā vienus vārtus un punktu. Tik cerīgā situācija pirms mača pret Latviju tagad ir pagaisusi.

Trūcīgi, taču visu izsakoši komentāri tika sagaidīti arī no citiem spēlētājiem. Matiass Zēgers, kurš ar neprecīzu piespēli ievadīja Latvijas vārtu guvumu pirmajā trešdaļā, atzina: "Tā bija viena no svarīgākajām spēlēm mūsu rīkotajā čempionātā, bet izcīnījām tikai punktu... Neizmantojām tik daudz iespēju, ka tas drīz vien ietekmēja pārliecību." Turpinot komentēt zaudējumu, "ZSC Lion" kapteinis izlases galveno problēmu saskata uzbrukumu noslēgšanas fāzē: "Ripa vienkārši nevēlējās iet vārtos! Šis vakars bija viena no lielākajām vilšanām, kādu esmu piedzīvojis ar nacionālo izlasi... Uzvarot mēs būtu varējuši paveikt nepieciešamo un teju iekļūt 1/4 finālā. Tagad ir vienalga, kā mēs to varētu paveikt - mums jācīnās un jādara viss, lai sasniegtu 1/4 finālu!"

"Tas bija ļoti rūgts zaudējums," skumji noteica Marks Štraits. "Šodien neizcīnījām punktu, bet gan zaudējām divus." Kā raksta šveiciešu mediji, galvenais treneris Ralfs Krīgers nebūtu Ralfs Krīgers, ja savos izteikumos norakstītu izredzes: "Mēs spiedām, spiedām un spiedām. Un tad ielaidām vārtus. Diemžēl tādējādi tikām sodīti - šis [latviešu] uzbrukums bija simbolisks. Tomēr mēs vēl neesam miruši un tādi nebūsim ilgi - šis viens punkts taču mums ļauj turpināt cerēt uz 1/4 finālu! Spēle pret Krieviju pierādīja, ka varam turēt līdzi top valstīm."

Uzreiz pēc vakardienas mača Krīgers arī izteicies, ka pieļauj iespēju iesniegt protestu par Edgara Masaļska izgrūstītajiem vārtiem Romana Vika pirmā bullīša izpildes laikā. "Mēs vēl papētīsim noteikumus un tad izšķirsimies, vai iesniegt protestu." Tā kā to var izdarīt divu stundu laikā pēc mača, bet nekādas ziņas par to, ka šveicieši ir iesnieguši protestu, nav pienākušas, tad laikam jau tomēr tiesnešiem bijusi taisnība, un Šveicei vien jāsamierinās ar zaudējumu, lai kā tas arī kremt.

Izmantotie resursi:
sf.tv
tagesanzeiger.ch


Kategorija: PČ 2009 | Skatījumu skaits: 695 | Pievienoja: Admin | Reitings: 0.0/0 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieejas forma
Lietotāja vārds:
Parole:

Ziņu kalendārs
«  Maijs 2009  »
PrOTCPkSSv
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Meklēšana

Vietnes draugi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Copyright "HOKEJS latviešu gaumē" © 2024 Uzturēšanu nodrošina uCoz