Sākums Reģistrācija Ieeja 00:27 Piektdiena 26.04.2024
Vietnes izvēlne

Jaunumu sadaļas
PČ 2009 [74]
OS 2010 [4]
Dažādi [6]
Tehniskie [0]
KHL - "Dinamo" Rīga [80]
Latvijas izlases pārbaudes spēles [4]
PČ 2010 [7]
PČ 2011 [1]

Īsumā par galveno

Sākums » 2009 » Maijs » 5 » ASV zaudē, ceturtdaļfinālā tomēr Latvija!
ASV zaudē, ceturtdaļfinālā tomēr Latvija!
06:26

Lai gan E grupas pēdējā spēlē ASV izlase piekāpās čempionāta saimniekiem šveiciešiem, pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā spēlēs Latvijas hokejisti, jo Šveice panākumu 4:3 svinēja vien papildlaikā.

Pirmā trešdaļa – vadībā Šveice

Saprotams, ka aktīvāk šo maču sāka šveicieši, kuriem jācīnās par vietu astotniekā, bet amerikāņi ieņēma nogaidošu pozīciju. Robertam Ešam un ASV aizsardzībai darba netrūka jau no pirmajām minūtēm, taču lielākās nepatikšanas vēl bija priekšā. Astotajā minūtē Deivids Bekess iekrāva apmalē Žulienu Šprungeru tā, ka viņam laukuma nācās pamest uz ratiņiem. Laukuma pameta arī Bekess – bez tiesībām šajā spēlē atgriezties. Šveice tika pie iespējas piecas minūtes spēlēt vairākumā, bet pēc pusminūtes uz soliņa devās arī Dastins Brauns un amerikāņi palika trijatā. Šo iespēju mājinieki garām nelaida – pie atlēkušās ripas pirmais bija Andreas Ambils, atklājot mača rezultātu.

Laukuma saimnieki vairākumā varēja spēlēt vēl divas minūtes, bija tuvu vēl vieniem vārtiem, tomēr tos neguva. Perioda izskaņā divu vīru pārsvars jau tika amerikāņiem, kuri beidzot bija sākuši spēlēt (vienu brīdi metienu attiecība bija 10:2 mājinieku labā). Ripa vārtos tomēr negāja, bet 11 sekundes līdz pārtraukuma noraidījumu nopelnīja arī "amīši". Līdz ar to nekādu izmaiņu šajā trešdaļā vairs nebija – 0:1 ASV un tās stratēģiskajam partnerim Latvijai...

Otrā trešdaļa – amerikāņi atspēlējas divreiz

Periods sākās ar spēli nevienādos sastāvos, taču rezultāts nemainījās. 25.minūtē skaitlisko vairākumu atkal ieguva amerikāņi un šoreiz spēja iepriecināt savus un Latvijas līdzjutējus. No zilās līnijas caur burzmai precīzi meta Rons Heinsijs, izlīdzinot rezultātu – 1:1. Drīz vien Kolins Vilsons faktiski nonāca viens pret vienu ar šveiciešu vārtsargu, bet Martinu Gerberu pārspēt nespēja. Šveices nepatikšanas turpinājās, jo Janiks Vēbers neveiksmīgi meta ripu laukā no savas zonas, metot to pāri arī apmalei, atkal atstājot savu komandu mazākumā. Arī šoreiz ripa sameklēja ceļu uz šveiciešu vārtiem, taču, par laimi viņiem, tiesneši izlēma noskaidrot, vai vārti gūti likumīgi. Viņi turēja aizdomās amerikāni par spēli ar pārāk augstu paceltu nūju, un video tiesnesis šīs aizdomas apstiprināja, tāpēc rezultāts nemainījās.

32.minūtē arēna "eksplodēja" vēlreiz - amerikāņi pazaudēja ripu savā zonā, to savāca Sendis Dženins, kurš no aizvārtes precīzi piespēlēja Romano Lemam, un Ešam otro reizi nācās ķeksēt ripu ārā no tīkla. Šveice steidza nostirpināt savu pārsvaru, noklaudzināja amerikāņu vārtu stabu, bet tūlīt arī dabūja ripu savējos. Pēc Krisa Higinsa metiena no asa leņķa kļūdījās Gerbers, nefiksējot ripu, un tā pa vārtsarga padusi iespurdza vārtos. Trešdaļas beigās šveiciešus pievīla disciplīna – divu noraidījumi viens pēc otra un ripa jau trešo reizi sasniedz mērķi. Amerikāņi šoreiz realizēja divu vīru pārsvaru, turklāt vēl saglabājot tiesības vairāk nekā minūti spēlēt piecatā pret četriem.

Trešā trešdaļa – Šveice iemet, bet neizglābjas

Periodu ASV iesāka ar viena vīra pārsvaru, taču labu no tā neizspieda. Tiesa iniciatīvu gan izdevās droši pārņemt savās rokās, un vairākās epizodēs amerikāņi bija ļoti tuvu vēl vieniem vārtiem. Pat mazākumā ASV izlase pamanījās noorganizēt bīstamu momentu, taču atkal Gerbers glāba savu komandu. Perioda pirmā puse galvenokārt pagāja Šveices aizsardzības zonā, bet uztrauca tas, ka vārtu guvumu gan nebija.
Šo iespaidīgo pārsvaru amerikāņi izmantot nespēja, līdz ieraudzīja sarkano gaismu aiz saviem vārtiem. Daļa atbildības noteikti jāuzņemas arī Ešam, kurš Martina Plusa metienu lieliski redzēja, bet atvairīt ripu, kas lidoja tuvajā "devītniekā", nespēja. Šveiciešiem atkal bija parādījusies cerība, bet latvieši gan jau sāka meklēt vecmāmiņas validola krājumus...

Šveice atlikušajās pamatlaika minūtēs centās izraut uzvaru, jo vienīgi tā ļautu iekļūt astotniekā. Labākie momenti laukuma saimniekiem izveidojās pēdējās minūtēs, taču šoreiz veiksme jau bija ASV pusē. Tiesa ne pavisam – Džeisons Bleiks 20 sekundes līdz perioda beigām no zilās līnijās raidīja ripu tukšos vārtos, taču otrā laukuma malā kāds no viņa komandas biedriem bija pamanījies ieslīdēt zonā mirkli pirms ripas. Otro reizi šajā vakarā amerikāņu vārtu guvums netika atzīts. Mums gan vairāk interesēja, lai pēdējās sekundēs vārtus negūst šveicieši. Tā arī notika, kas nozīmēja, ka Latvijas hokejisti spēlēs ceturtdaļfinālā!

Papildlaiks – kam tas interesē?

Tiešām tā vien šķita, ka pagarinājums šajā mačā neinteresē nedz mūsu līdzjutējiem, kuri jau varēja sākt svinēt astotnieka sasniegšanu, bet arī šveiciešiem un amerikāņiem. Jau 13.sekundē caur aizsarga padusi pa vārtiem uzmeta Romans Viks un pārspēja, šķiet, iemigušo Ešu. Arēna, inerces dzīta uzgavilēju, bet liela gandarījuma Šveices hokejistu un līdzjutēju acīs nebija.

Laukuma saimniekiem čempionāts līdz ar to beidzies, bet Oļegs Znaroks ar Hariju Vītoliņu var sākt "pīpēt", ko likt pretī Kanādas meistariem!

Pasaules čempionāts hokejā, E grupa

ASV – Šveice 3:4 (0:1, 3:1, 0:1 ,0:1)
Vārti: 0:1 Ambīls (Blindenbahers, Štraits) 9:42 vair. (3-5), 1:1 Heinsijs (Pavelskis) 25:57 vair., 1:2 Lems (Dženins, Viks) 31:03, 2:2 Higins (Balards) 35 :08, 3:2 Heinsijs (Osalivans) 39:48, vair., 3:3 Pluss (Dubois, Routemans) 49:42, 3:4 Viks (Zegers, Dubois) 60:13
Metieni: 24 – 25
Soda minūtes 33:14
Vārtsargi: Ešs – Gerbers

Izmantotie resursi
iihf.com


Kategorija: PČ 2009 | Skatījumu skaits: 710 | Pievienoja: Admin | Reitings: 0.0/0 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieejas forma
Lietotāja vārds:
Parole:

Ziņu kalendārs
«  Maijs 2009  »
PrOTCPkSSv
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Meklēšana

Vietnes draugi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Copyright "HOKEJS latviešu gaumē" © 2024 Uzturēšanu nodrošina uCoz