Sākums Reģistrācija Ieeja 12:43 Ceturtdiena 25.04.2024
Vietnes izvēlne

Jaunumu sadaļas
PČ 2009 [74]
OS 2010 [4]
Dažādi [6]
Tehniskie [0]
KHL - "Dinamo" Rīga [80]
Latvijas izlases pārbaudes spēles [4]
PČ 2010 [7]
PČ 2011 [1]

Īsumā par galveno

Sākums » 2009 » Maijs » 7 » Pret Kanādu par pusfinālu
Pret Kanādu par pusfinālu
15:01

Šovakar 17:15 Latvijas hokeja valstsvienība aizvadīs ceturtdaļfināla spēli pasaules čempionātā, kas turpinās Šveicē "PostFinance" arēnā, un šoreiz mūsējiem pretī stāsies viena no turnīra galvenajām favorītēm Kanāda.

Ne labākajā sastāvā

Šorīt Latvijas hokeja līdzjutejus pāršalca ziņa, ka mačā pret kanādiešiem mūsu komandai nevarēs palīdzēt viens no populārākajiem izlases spēlētājiem Mārtiņš Karsums, kurš mačā pret Krieviju guva savainojumu. Protams, kamēr Mārtiņš patiešām nav izgājis laukumā, nevar tam ticēt par visiem simts procentiem, jo, iespējams, valstsvienības treneri varētu mēģināt piemānīt Kanādu.

Motivācijas netrūkst

Ja par latviešu puišu motivāciju šaubīties nevajadzētu - kā nekā aizvadīts labākais čempionāts pēdējo gadu laikā -, tad arī par kanādiešu motivāciju nedrīkstētu šaubīties. Pirmkārt, šis vairs nav grupu turnīrs, un katra spēle var būt kā pēdējā, bet Kanādas mērķi ir pilnīgi skaidri un nevienam nav noslēpums - čempiontituls. Pirms gada pie tā tikt neizdevās, jo priekšā aizslīdēja Krievija. Kopš Latvija spēlē A divīzijā, Kanāda zeltu ieguvusi četras reizes, bet pēdēja no tām 2007. gadā Krievijā. Pēdējos sešos čempionātos kopumā piecas medaļas (trīs zelti, divi sudarbi), bet vienīgo reizi aiz pjedestāla kanādieši palika Rīgā 2006. gadā.

Šajā čempionātā Kanāda ka ar ceļa rulli braukusi pāri teju visiem, vienīgi pēdējā spēlē pret somiem sanāca pacīnīties un ne tikai pacīnīties, bet arī piekāpties - 3:4 pēcspēles metienu sērijā. Tā arī šobrīd pēdējā kanādiešu spēle čempionātā un būtu pavisam labi, ja Latvija sagādātu vēl vienu neveiksmi ziemeļamerikāņiem un aizsūtītu tos atpakaļ pāri okeānam uz mājām jau šovakar.

Kanādas komandā arī šobrīd rezultatīvākais čempionāta spēlētājs - Martins Sentluiss iemetis četras ripas un atdevis desmit piespēles. Džeisons Speca guvis visvairak vārtu - sešus, bet četri bez Sentluisa arī Šī Vēberam. Tāpat kanādiešiem līderis starp vārtsargiem - Kriss Meisons atvairījis ap 98 procentiem pretinieku metienu, bet Dveins Rolsons ir ceturtais labākais ar 93 procentiem atvairītu metienu. Te gan jāpiebilst, ka mūsu mūris Edgars Masaļskis no pirmā piecinieka vīriem atvairījis visvairāk metienu, jo pret viņu arī izdarīti visvairak metieni.

Aizsardzībā ir spēks

Ir teiciens "spēles uzvar uzbrukums, čempionātus - aizsardzība". Skaidrs, ka šovakar tieši Latvijai būs visvairāk jākoncentrējas aizsardzībai, taču tas varētu pavērt iespējas labiem pretuzbrukumiem. Katra ziņā kanādieši vismaz vārdos ciena mūsējo spēli savā laukuma pusē. "Aizsardzības zonā viņi spēlē mierīgi un viņiem ir labs komandas sastāvs. Mums būs smagi jāstrādā, lai uzlauztu Latvijas aizsardzību," pārliecinats ir Kriss Meisons. "Tagad viss var atgadīties. Nav tā, ka tagad iziesim laukumā ar domu, ka šī būs viegla spēle," savu gatavību nopietnai cīņai apliecina Metjū Lombardī.

Izmantotie resursi:
iihf.com


Kategorija: PČ 2009 | Skatījumu skaits: 974 | Pievienoja: Admin | Reitings: 0.0/0 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieejas forma
Lietotāja vārds:
Parole:

Ziņu kalendārs
«  Maijs 2009  »
PrOTCPkSSv
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Meklēšana

Vietnes draugi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Copyright "HOKEJS latviešu gaumē" © 2024 Uzturēšanu nodrošina uCoz