Sākums Reģistrācija Ieeja 13:13 Sestdiena 20.04.2024
Vietnes izvēlne

Jaunumu sadaļas
PČ 2009 [74]
OS 2010 [4]
Dažādi [6]
Tehniskie [0]
KHL - "Dinamo" Rīga [80]
Latvijas izlases pārbaudes spēles [4]
PČ 2010 [7]
PČ 2011 [1]

Īsumā par galveno

Sākums » 2009 » Maijs » 7 » Latvijai cienīgs zaudējums un 7. vieta čempionātā
Latvijai cienīgs zaudējums un 7. vieta čempionātā
19:41

Latvijas hokeja valstsvienība pasaules hokeja čempionāta ceturtdaļfināla spēlē Šveicē šovakar ar 2:4 piekāpās viena no turnīra galvenajām favorītēm Kanādas izlasei un čempionāta noslēgumā ierindojās septītajā vietā.

Šorīt Latvijas hokeja līdzjutējus pāršalca ziņa, ka mačā pret kanādiešiem mūsu komandai nevarēs palīdzēt viens no populārākajiem izlases spēlētājiem Mārtiņš Karsums, kurš mačā pret Krieviju guva savainojumu. Lai gan sākotnēji šī ziņa nebija simtprocentīga, īsi pirms spēles kļuva skaidrs, ka šovakar Latvijas izlase tiešām būs jāiztiek bez viena saviem līderiem…

Sākums pārsteidzoši līdzīgs

Neskatoties uz hokeja ekspertu prognozēm un abu komandu līdzšinējo spēļu rezultātu vēsturi, spēli mūsu vīri iesāka visai labi. Pirmajās minūtēs Latvijas izlases hokejisti pat izskatījās nedaudz labāk kā viņu krietni titulētākie pretinieki. Pirmā perioda ievadā mūsu izlasei pat bija pāris labas iespēja pārsāpēt kanādiešu vārtsargu Krisu Meisonu.

Perioda pašā ievadā divu minūšu noraidījumu nopelnīja Georgijs Pujacs, taču draudi mūsu komandas vārtiem tā arī netika radīti. Perioda 13. minūtē arī mūsu izlasei bija iespēja uzspēlēt vairākumā – par pretinieka klupināšanu divu minūšu sodu nopelnīja Travis Zajeka. Diemžēl pirmā iespēja vairākumā netika izmantota – kanādieši veiksmīgi atbīdīja mūsu hokejistus no savas zonas un tā īsti uzmest pa vārtiem neizdevās. Perioda beigās (1:35 līdz tā beigām) noraidījumu nopelnīja Kristaps Sotnieks, kas sākotnēji liecināja, ka pirmo periodu pabeigsim mazākumā. Bīstamākā epizode pie mūsu vārtiem radās nedaudz vairāk kā minūti līdz perioda beigām, kad Masaļska atvairītā ripa atleca vārtu priekšā… Acīgāki tur bija mūsu aizsargi, bet daudz netrūka līdz vārtu zaudējumam. Aktivizējušies uzbrukumā kanādieši „iekarsa” un pavisam īsi pirms perioda beigu signāla uz noraidīto soliņa apsēdās Stīvs Stamkoss. Periods noslēdzās ar cerīgu neizšķirtu – 0:0.

Pirmajās 20 mača minūtēs labi izskatījās Džeriņa, Rēdliha un Bērziņa trijnieks, radot vairākus bīstamus momentus pie kanādiešu vārtiem, kā arī neļaujot ieskrieties kanādiešu ātrajiem malējiem uzbrucējiem.

Izpaužas kanādiešu meistarība

Otrās 20 mača minūtes komandas iesāka spēlējot četri pret četri, taču jau pēc 25 sekundēm laukumā atgriezās Sotnieks – vairāk kā pusotru minūti mūsu vīri spēlēja vairākumā. Tā īsti nostāties kanādiešu aizsardzības zonā tā arī mūsu vīriem neizdevās, taču momenti bija gan Spruktam, gan Džeriņam un Cipulim. Perioda pirmajā pusē mūsu hokejisti labi „sagaidīja” kanādiešu vidējā zonā un iniciatīvu pārņemt pasaules vicečempioniem tā arī neizdevās. Otrā perioda piektajā minūtē viens pret Edgaru Masaļski izslidoja Maiks Fišers, taču Masaļskis spēlēja veiksmīgi. Pēc brīža labs moments arī Spruktam, taču vārti paliek neskarti – joprojām neizšķirts.

Mača rezultāts tika atklāts perioda septītajā minūtē – mūsējiem neveiksmīga spēlētāju nomaiņa un to izmantoja kanādieši. Pēc lieliskām Šī Vēbera un Dereka Roja piespēlēm savus sestos vārtus čempionātā un pirmos šajā mačā guva Denijs Hītlijs. Īsi pēc vārtu guvuma tiesneši uz sodīto soliņa nosēdināja Krisu Filipsu, taču bīstamāko momentu nākamajās divās minūtēs izveidoja kanādieši, mūsu hokejisti zaudēja cīņas pie apmalēm un draudi Krisa Meisona sargātājiem vārtiem tā arī netika īstenoti. Periodam tuvojoties beigām otro reizi uz sodīto soliņa sēdās Kristaps Sotnieks – nevajadzīgas divas soda minūtes, jau pēc bīstama kanādiešu uzbrucēja un Latvijas izlase atkal mazākumā.

Pāris sekundes pirms gaidītās Sotnieka atgriešanās laukumā ar tālšāvienu otrs vārtus Kanādas labā guva Dans Hamkuss – 2:0! Tuvojoties perioda beigu daļai, kanādieši ar vien biežāk viesojās mūsu aizsardzības zonā. Vienā no epizodēm divu minūšu sodu nopelnīja Herberts Vasiļjevs un pēc neilga brīža viņam uz sodīto soliņa pievienojās arī Miķelis Rēdlihs… Trijatā pret pieciem kanādiešiem mūsējiem neklājās viegli, taču lielisks vārtos bija Masaļskis un vienā no pretuzbrukumiem vārtus gūst arī mūsējie – pēc veiksmīgas Herberta Vasiļjeva piespēles Krisu Meisonu uz pret kustību „noķer” Guntis Galviņš – 1:2. Mūsu prieki gan ir īsi. Kanādieši jau drīz vien (pēc 17 sekundēm) atjaunoja divu vārtu pārsvaru, izcēlās Stīvs Stemkoss – 3:1. Nepilnu minūti līdz perioda beigām, strīdīgā epizodē, tiesneši piešķīra divas soda minūtes Laurim Dārziņam. Dodoties uz sodīto soliņu Dārziņam neizturēja nervi un viņš nopelnīja vēl arī disciplināro sodu – 10 minūtes. Periods noslēdzas ar divu vārtu deficītu mūsējiem – 1:3.

Otrajā periodā nedaudz izpaudās kanādiešu pārsvars tehnikā, ātrumā un fiziskajā sagatavotībā un kanādieši lēnām sāka mūsējiem ierādīt vietu…

Cerīgs perioda sākums, turpinājuma nav

Trešais periods iesākās veiksmīgi mūsējiem – lielisks metiens pēc Aleksandra Ņiživija piespēles padevās Herbertam Vasiļjevam un vienus vārus izdevās atspēlēt – 2:3. Mirkli vēlāk vēl viena teicama iespēja palika neizmantota (M. Rēdlihs, Džeriņš). Ko neizdarīja mūsējie, izdarīja kanādieši – atkal mūsējo prieki bija īsi pretuzbrukumā Metjū Lombardī atkal atjaunoja divu vārtu pārsvaru Kanādas izlasei – 4:2.

Arī turpinājumā kanādieši „bombardēja” Masaļska sargātos vārtus. Laba izdevība samazināt rezultāta starpību Latvijas izlasei radās perioda septītajā minūtē, kad uz sodīto soliņa sēdās divi kanādieši. Uz brīdi mūsējie pat spēlēja pieci pret trijiem, taču rezultāts nemainījās. Perioda turpinājumā laukumā komandas priekšroku deva uzbrukuma hokejam. Nedaudz labāk tajā jutās kanādieši, taču arī Latvijas hokejisti neatpalika.

Nepilnas sešas minūtes līdz mača beigām Latvijai bija iespēja uzspēlēt skaitliskajā vairākumā, vēl vairāk - vārtus atstāja Masaļskis un mūsējie spēlēja seši pret četri. Mirkli vēlāk kanādieši palika trijatā, bet mūsu vārti palika tukši. Rezultāts nemainījās, taču ar savu aktivitāti mūsējie panāca savu - vēl viens noraidījums Kanādai un gandrīz līdz pat spēles beigām musējie spēlāja vairākumā. Diemžēl vārti netika gūti un spēle noslēdzās ar 2:4 - zaudējums cienīgā spēlē.

Par labākajiem spēlētājiem šajā mačā tika atzīti Mārtiņš Cipulis un Dereks Rojs. Par turnīra labakajiem spēlētājiem Latvijasizlasē tika atzīti Kārlis Skrastiņš, Aleksandrs Ņiživijs un Edgars Masaļskis.

Līdz ar šo zaudējumu, Latvijas izlase pasaules hokeja čempionātu noslēdza ar izcīnītu septīto vietu, kas ir labākā rezultāta atkārtojums (1997. gadā).

Latvija – Kanāda 2:4 (0:0, 1:3, 1:1)


Kategorija: PČ 2009 | Skatījumu skaits: 976 | Pievienoja: Admin | Reitings: 0.0/0 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieejas forma
Lietotāja vārds:
Parole:

Ziņu kalendārs
«  Maijs 2009  »
PrOTCPkSSv
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Meklēšana

Vietnes draugi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Copyright "HOKEJS latviešu gaumē" © 2024 Uzturēšanu nodrošina uCoz