Sākums Reģistrācija Ieeja 12:33 Piektdiena 26.04.2024
Vietnes izvēlne

Jaunumu sadaļas
PČ 2009 [74]
OS 2010 [4]
Dažādi [6]
Tehniskie [0]
KHL - "Dinamo" Rīga [80]
Latvijas izlases pārbaudes spēles [4]
PČ 2010 [7]
PČ 2011 [1]

Īsumā par galveno

Sākums » 2009 » Maijs » 13 » Masaļskis un Sprukts: "Visi pelnījuši uzslavu!"
Masaļskis un Sprukts: "Visi pelnījuši uzslavu!"
12:20

Otrdien kārtējā "Sporta studijā" LTV 7 ciemojās Latvijas izlases hokejisti Edgars Masaļskis un Jānis Sprukts. Puiši stāstīja gan par aizvadīto pasaules čempionātu Šveicē, gan atbildēja uz skatītāju uzdotajiem jautājumiem.

Jānis Sprukts: "Man pašam emocijas jau aiz muguras. Pēc ceturtdaļfināla gan uzreiz bija tāda sajūta, ka vēl nekas nav beidzies, tagad gan ir viss.". Edgars Masaļskis: "Man personīgi tāds iekšējs tukšums palika pēc svētdienas fināla." Latvijas izlasei šis pasaules čempionāts izdevās, par ko liecina iekļūšana ceturtdaļfinālā un pozitīvā spēļu bilance, tāpat sagaidīšana atgriežoties mājās. Masaļskis :"Vēl nekad nebiju tā sagaidīts. Protams, patīkami, ka ir tik daudz atbalstītāju."

Daudzi skatītāji vēlējās zināt, vai iespējama Edgara Masaļska atgriešanās Rīgas "Dinamo" komandā? "Man jau pašam nav ko atbildēt, ar mani neviens no "Dinamo" nav runājis. Ja piedāvātu? Tad jāskatās, ko piedāvās, vismaz es būtu gatavs visu sākt no nulles." Jānis Sprukts atzina, ka nākamo sezonu arī spēlēšot šaipus okeāna: "Būšu kaut kur Eiropā , kur - to pagaidām nezinu, mans aģents strādā, tad jau laiks rādīs. Par "Dinamo" varētu teikt gan jā, gan nē. Vienmēr jau gribas kādu stabilitāti, laiks rādīs."

Runājot par Latvijas izlasi un paaudžu maiņu tajā Sprukts atzina, ka katru gadu kāds nākot klāt un kāds atkal netiek komandā. "Reāli gan mums tas kandidātu loks nav tik liels, treneri jau var izvēlēties tikai no kādiem 40 spēlētājiem, ne vairāk." Edgars Masaļskis piebilda, ka hokeja sistēma arī Vācijā nebūt nav ideāla :"Tur viss ir nejēdzīgi sabalansēts. Līga kopumā ir ļoti spēcīga, bet galvenokārt spēlē ārzemnieki, komandā atļauts būt pat līdz 12 leģionāriem. Vācieši paši sēž uz rezervistu soliņa un spēlē trešajās, ceturtajās maiņās. Izlasē pēc tam cīnās bez lielas spēļu prakses."

Sprukts piebilda, ka mūsdienās jau komandas cenšas veidot no zvaigznēm, jo kaut vai viens ļoti skanīgs vārds piesaista skatītājus.

Runājot par pasaules čempionātu un parādīto sniegumu, daudzi vēlējās zināt, kāda Masaļskim bijusi tā galvenā motivācija? "Tā bija vairāk kā pierādīšana sev un citiem. Gribējās labi nospēlēt ne tikai Latvijas dēļ, bet arī sev. Kirovs Lipmans bija pat izteicies, ka manas labākās dienas jau ir aiz muguras, tāpēc gribējās labi nostrādāt. Es pats par viņa izteikumiem publiski uzzināju diezgan vēlu, bet biju izbrīnīts, ka tik kategoriski var izteikties pirms pasaules čempionāta."

Sprukts uzteica Kārļa Skrastiņa un Mārtiņa Karsuma lomu komandā :"Tas daudz ko mainīja, deva papildus motivāciju, uzticēšanos. Izlase bez viņiem noteikti būtu citādāka, viņi deva papildus pārliecību." Masaļskis :"Kārlis noteikti bija līderis, pašaizliedzīgi spēlē aizsardzībā, visi centās viņam līdzināties." Abi hokejisti atzina, ka tādas nolemtības sajūtas nav bijis arī ceturtdaļfinālā pret Kanādu un beigās taču bijušas vairākas ļoti labas iespējas. "Beigās jau mēs spiedām viņu zonā, kanādieši vienkārši atmeta ripu. Viņi jau var teikt, ka nespēlēja ar maksimālu atdevi, bet beigās viņiem nekādas atpūta nebija," Sprukts.

Viena no labākajām spēlēm, ja ne labākā bijusi pret Zviedriju, kurā ar maksimālu atdevi puiši cīnījušies no pirmās līdz pēdējai minūtei. Masaļskis teica , ka viņa nomaiņa pirms pēcspēles metieniem nav bijusi liels pārsteigums:"Nekas īpašs, nogāju no laukuma ar tādu sajūtu, ka biju izdarījis visu, ko no manis prasīja. Turēju īkšķus par Naumovu, tā jau bieži notiek." Uzslavu par maču pret zviedriem esot pelnījis ikviens. "Visiem jau faktiski bija jādot labākā spēlētāja balva šajā spēlē, es pat brīnījos, ka tā pienācās man," atcerējās Sprukts.

Daudzi skatītāji bija acīgi pamanījuši, ka pēdējās spēlēs labākā spēlētāja balva bija mazā kastītē ar uzrakstu Persil . Vai tas tiešām bijis veļas pulveris? "Pulvera tur nebija, iekšā bija elektroniskais fotorāmītis," Masaļskis. Pats vārtsargs komentēja arī kuriozi ielaisto ripu pret amerikāņiem. Tas esot hokejs un reizēm tā gadoties, tur neko nevarot padarīt. Kāpēc izlasei izdevies tik smags mačs pret Šveici ? ” Tādā līmenī aizvadīt divas spēles pēc kārtas divās dienās ir ļoti grūti. Psiholoģiski jau bijām gatavi šādam šveiciešu spiedienam. Mēs gribējām spēlēt pēc iespējas vienkāršāk un mazāk kļūdīties, zinājām, ka pagursim. Beigās drusku izlaidām uzvaru pamatlaikā,” Sprukts. „Bija jāiztur noteikti pirmais periods, viņi faktiski tikai meta uz mūsu vārtiem,” Masaļskis..

Hokejisti arī izskaidroja, kāpēc salīdzinoši tik bāls sniegums bija pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta. Puiši nespēlējuši ar tik lielu atdevi, vairums jau varēja būt droši par savu vietu komandā, tāpat treneri meklējuši dažādus virknējumu variantus. Atmiņā no šī pasaules čempionāta spēlēm Spruktam visvairāk palikusi cīņa pret zviedriem no pirmās līdz pēdējai minūtei, Masaļskim – pēcspēles bullīši pret Šveici. Jānis Sprukts tika taujāts salīdzināt sevi 18 gadu vecumā pasaules čempionāta laikā Krievijā un Robertu Jekimovu (19) tagad Šveicē. „ Katram jau ir savas rakstura īpašības. Viņš ļoti centās parādīt sevi no tās labākās puses. Es to redzēju arī pēdējā pārbaudes spēlē pret Slovākiju un biju pārliecināts, ka Jekimovs brauks uz pasaules čempionātu.” Edgars Masaļskis vēl piebilda :”Visi jau nospēlēja ļoti labi un komandā nebija neviena, kuram nevajadzētu braukt uz pasaules čempionātu.”

Vai parādītais sniegums ko mainīs arī katra sportista karjerā? J.Sprukts :” Viss jau mainās no spēles uz spēli, no turnīra uz turnīru. Pats ar savu statistiku neesmu apmierināts, bet kopumā jau es atdevu sevi pilnībā. Vārtu gūšanu paveica citi spēlētāji. Beigās gan es skatos uz kopējo bildi, ceru uz nākamajiem turnīriem. Vai statistika ietekmē līgumus? Jā, bet tajā pašā laikā jāskatās arī iepriekšējie turnīri un spēles, ne tikai pēdējais pasaules čempionāts.” Vai Masaļskim vēl esot cerība tikt NHL ? „ No comments, teikšu tā. Būsim reāli, tur taču ir ļoti daudz labu vārtsargu, mani jau 29 gadu vecumā diezin vai kāds gribēs redzēt.” Vārtsargs arī paskaidroja, kādēļ joprojām spēlē ķiverē ar „Dinamo” simboliku ;”Ķivere tika pasūtīta un uzkrāsota jau pirms līguma laušanas, neredzēju nekādu iemeslu, kāpēc nespēlēt , jauna ķivere....”

Abi beigās atzina, ka finālā Krievija –Kanāda jutuši vairāk līdzi krieviem. Līdzīgāks hokejs mūsējiem. Beigās vēl Jānis Sprukts teica , ka AHL tiešām vairs negribot atgriezties :” Tas līmenis noteikti ir daudz zemāks par NHL un arī KHL, kaut Kontinentālās līgas spēles es daudz neesmu redzējis. Zviedrijas, Somijas līgu hokejs arī noteikti ir daudz augstāks par AHL.” Kā Šveicē tika noorganizēts pasaules čempionāts pēc 10 ballu sistēmas ? „ Septiņas balles,”- E.Masaļskis. „Es gan dotu tikai kādas piecas. Kad pirmajā reizē spēlēju Krievijas čempionātā, tur gan kādas deviņas balles varēja dot. Krievijā vienmēr grib parādīt, ka var labi sarīkot čempionātu,” – J.Sprukts.

Informāciju sagatavoja
LTV Sports


Kategorija: PČ 2009 | Skatījumu skaits: 1000 | Pievienoja: Admin | Reitings: 0.0/0 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieejas forma
Lietotāja vārds:
Parole:

Ziņu kalendārs
«  Maijs 2009  »
PrOTCPkSSv
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Meklēšana

Vietnes draugi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Copyright "HOKEJS latviešu gaumē" © 2024 Uzturēšanu nodrošina uCoz