Sākums Reģistrācija Ieeja 01:51 Piektdiena 26.04.2024
Vietnes izvēlne

Jaunumu sadaļas
PČ 2009 [74]
OS 2010 [4]
Dažādi [6]
Tehniskie [0]
KHL - "Dinamo" Rīga [80]
Latvijas izlases pārbaudes spēles [4]
PČ 2010 [7]
PČ 2011 [1]

Īsumā par galveno

Sākums » 2009 » Maijs » 18 » Irbe: "Būs vēl labāks čempionāts!"
Irbe: "Būs vēl labāks čempionāts!"
16:20

Lai arī Artūra Irbes dienas grafiks ir pietiekami noslogots, tomēr viņš atrada iespēju satikties ar eSports.lv un padalīties savās pārdomās par Latvijas hokeja izlases sniegumus pasaules čempionātā.

Vai pārsteidza Latvijas izlases sniegums pasaules čempionātā?
Vienmēr ir patīkams pārsteigums, kad tiek nospēlēts virs savu spēju robežām.

Vai šis bija labākais pasaules čempionāts Latvijas izlasei?
Grūti salīdzināt. Latvijas izlase vairakkārt ir spēlējusi ceturtdaļfinālā. Manuprāt, pirmais čempionāts A grupā bija visveiksmīgākais. Lai gan toreiz mēs netikām starp pirmajām sešām komandām, tomēr visas spēles ar vadošajām izlasēm mēs nospēlējām vienādā līmenī, jo pretiniekam nebija nospiedošs pārsvars pār Latvijas izlasi. Savukārt atzīsim, ka šogad gan spēlē ar Šveici, gan ar Zviedriju mēs tikām iespiesti savā zonā un Edgaram vārtos bija daudz darba. Skaidrs, ka šogad tika sasniegts labs rezultāts, bet nevēlos nosaukt šo par vislabāko čempionātu.

Būs labāks?
Noteikti būs! Šai komandai ir potenciāls, lai varētu nospēlēt vēl labāk.

Ar ko būtu skaidrojams Edgara Masaļska fantastiskais sniegums?
Šeit uzreiz pierādās, ka vārtsargs ir puse no komandas. Ja Edgara sniegums nebūtu tuvu labākajam, tad diemžēl Latvijas izlasei nebūtu cerības pacīnīties par iespēju spēlēt ceturtdaļfinālā. Edgars ļoti cienīgi nospēlēja pret Kanādu, bet šā vai tā nepietika. Latvijas izlase spēj uzvarēt ar pašatdevi, un te vajag uzslavēt ne tikai Edgaru.

Kas mums pietrūkst, lai spētu uzvarēt vadošās hokeja izlases?
Šobrīd mums pietrūkst izpildītāju. Tas nav akmens mūsu hokejistu dārziņā, tomēr var redzēt atšķirību starp Latvijas un Krievijas izlasēm - lai arī mēs labi iesākām, tomēr viņiem pietika ar dažiem momentiem, lai samestu mums ripas vārtos. Uzskatāma izlase ir Šveice, kura gandrīz visās spēlēs meta pa pretinieku vārtiem vairāk nekā uz viņu vārtiem, bet rezultāts izpalika, jo nebija kas realizē šos momentus. Trūka tādu spēlētāju, kuri savas iespējas izmanto simtprocentīgi.

Vai šajā čempionātā bija kāda slikta spēle Edgaram?
Viņš visas spēles nospēlēja labā līmenī. Es domāju, ka Edgars man piekritīs, jo, ja es būtu stāvējis vārtos, tad man nepatiktu spēle pret amerikāņiem un krieviem. Ne jau viņš slikti nostāvēja šajās spēlēs, bet domāju, ka varēja labāk.

Nevar neskart nepatīkamo tēmu. Edgars ziemā iedzīvojās nevajadzīgā savainojumā. Kādu iespaidu tas atstāj uz vārtsargu?
Edgaram vienmēr bijis raksturs. Kad viņš izlasē bija kā trešais, aiz manis un Naumova, jau tad viņš ar to nebija apmierināts. Viņš vienmēr gribēja sevi apliecināt. Katram dzīvē gadās kāda ķibele, bet galvenais tai tikt pāri. Izskatās, ka Edgars ir saņēmies un sasniedzis patiešām labu fizisko kondīciju. Vārtsargam viss ir galvā - ja galva spēj, tad ķermenis arī spēs. Pasaules čempionātā Austrijā es spēlēju ar savainojumu, bet statistiski tas iespējams bija labākais mans čempionāts Latvijas izlases sastāvā. Pēc traumas ir ļoti liela vēlme sevi apliecināt, kas dod papildus stimulu. Edgars saprot, ka ar to dzīve nebeidzas. Secinājumi ir izdarīti un viņš to ir parādījis laukumā.

Irbe, Naumovs, Masaļskis, kurš nākamais?
Mums ik pa laikam parādās labi vārtsargi. Galvenais, lai viņiem būtu iespēja sevi parādīt ne tikai treniņos, bet arī spēlēs. Perspektīvi ir Muštukovs un Enkuzens.

Kādi plāni saistībā ar hokeju ir Artūram Irbem?
Man ļoti patīk strādāt ar vārtsargiem, tas ir tas ko es vēlos darīt, bet ir dažādi priekšnosacījumi, lai es piekristu strādāt. Tāpat pastāv iespēja, ka man varētu atrasties darba vieta pāri okeānam, bet šobrīd vēlos palikt vēl kādu laiku Latvijā.

Vai šovasar būs iespēja redzēt Irbi stāvam vārtos Jūrmalas pludmales smiltīs?
Šovasar ne. Nesen man bija pietiekami nopietnas operācijas un šobrīd rit rehabilitācijas process. Gribu to iziet līdz galam, lai nākotnē varētu pilnvērtīgi baudīt dzīvi.


Kategorija: PČ 2009 | Skatījumu skaits: 1173 | Pievienoja: Admin | Reitings: 4.0/1 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieejas forma
Lietotāja vārds:
Parole:

Ziņu kalendārs
«  Maijs 2009  »
PrOTCPkSSv
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Meklēšana

Vietnes draugi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Copyright "HOKEJS latviešu gaumē" © 2024 Uzturēšanu nodrošina uCoz