Sākums Reģistrācija Ieeja 22:40 Otrdiena 23.04.2024
Vietnes izvēlne

Jaunumu sadaļas
PČ 2009 [74]
OS 2010 [4]
Dažādi [6]
Tehniskie [0]
KHL - "Dinamo" Rīga [80]
Latvijas izlases pārbaudes spēles [4]
PČ 2010 [7]
PČ 2011 [1]

Īsumā par galveno

Sākums » 2009 » Oktobris » 11 » Rīgas "Dinamo" piekāpjas Magņitogorskas "Metallurg"
Rīgas "Dinamo" piekāpjas Magņitogorskas "Metallurg"
18:38
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē sestdien trešo zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja klubs Rīgas "Dinamo", kas izbraukumā ar rezultātu 2:4 (1:0, 1:3, 0:1) atzina līgas līdervienības Magņitogorskas "Metallurg" pārākumu.

Latvijas komandas labā pa vieniem vārtiem guva Marsels Hosa un Maiks Iguldens, bet "Metallurg" rindās precīzus metienus izdarīja Fjodors Fjodorovs, Deniss Platonovs, Aleksandrs Selujanovs un Staņislavs Čistovs.

Mača sākumā neliels pārsvars bija rīdziniekiem, kuri centās aktīvi uzbrukt un neļāva laukuma saimniekiem izvērsties "Dinamo" aizsardzības zonā. Jau pirmajās minūtēs divas reizes labās metiena pozīcijās nonāca Hosa, bet desmitajā minūtē radās arī pirmā bīstamā situācija pie Martina Pruseka sargātajiem "Dinamo" vārtiem, tomēr "Metallurg" uzbrucējam noslēdzošais metiens neizdevās. 12.minūtē, rīdziniekiem spēlējot skaitliskajā vairākumā, iespēja gūt vārtus bija Jānim Spruktam, kurš saņēma ripu pretinieku vārtu priekšā, taču spēles rezultāts palika nemainīgs.

Tomēr jau pēc dažām sekundēm "Dinamo" hokejistiem izdevās izvirzīties vadībā, pēc teicamas Aleksandra Ņiživija piespēles ripu tukšajā vārtu stūrī raidot Hosam. 14.minūtē Pruseks skaitliskajā mazākumā glāba viesu komandu no vārtu zaudējuma, atvairot bīstamu metienu no tuvas distances. Pirmās trešdaļas izskaņā "Dinamo" vēlreiz nonāca skaitliskajā mazākumā, bet savu vārtu drošību izdevās nosargāt, un pēc nospēlētām 20 minūtēm rezultāts joprojām bija 1:0 Latvijas komandas labā.

Otro trešdaļu "Metallurg" hokejisti iesāka ar ļoti aktīvu darbību uzbrukumā, kas vainagojās panākumiem mača 24.minūtē, kad ripu Rīgas "Dinamo" vārtos raidīja Fjodors Fjodorovs. 26.minūtē rīdzinieki, spēlējot skaitliskajā vairākumā, pieļāva ārkārtīgi rupju kļūdu aizsardzībā, un pilnīgā vienatnē ar ripu Pruseka sargāto vārtu priekšā nokļuva Platonovs, kurš, joprojām neviena netraucēts, izdarīja vairākas māņkustības un raidīja ripu vārtu augšējā stūrī, izvirzot vadībā "Metallurg" vienību.

Mača 30.minūtē "Dinamo" hokejisti izlīdzināja rezultātu, kad Adrians Fosters vārtu priekšā atbrīvoja ceļu Iguldenam, kurš ar atkārtotu metienu pārspēja "Metallurg" vārtsargu Iļju Proskurjakovu. Pēc otrajiem gūtajiem vārtiem viesi atkal pārņēma iniciatīvu, kas gan nebija uz ilgu laiku, jo, tuvojoties trešdaļas beigām, atkal spiedienu uz pretinieku vārtiem izdarīja Magņitogorskas komanda, kas sākoties pēdējai miūtei, skaitliskajā vairākumā guva arī savus trešos vārtus, precīzu metienu izpildot Selujanovam.

Trešās trešdaļas otrajā minūtē ripa vēlreiz nokļuva Pruseka sargātajas vārtos, taču tas notika jau pēc tiesneša svilpes, tādēļ šoreiz vārtu guvums netika ieskaitīts. Tomēr jau trešajā minūtē Čistovs pēc lieliskas piespēles no gaisa raidīja ripu vārtos, panākot 4:2 mājinieku labā. Nepilnas trīs minūtes pirms mača beigām "Dinamo" vienība vēlreiz panāca skaitlisko vairākumu, taču laukuma saimnieku precīzā spēle aizsardzībā rezultāta starpību samazināt neļāva, un cīņa beidzās ar "Metallurg" komandas uzvaru.

Šajā spēlē piedalījās arī divi nesen traumas izārstējušie Rīgas "Dinamo" spēlētāji - aizsargs Krišjānis Rēdlihs un uzbrucējs Gints Meija.

Izbraukuma sērijā Rīgas kluba treneri paņēmuši 23 hokejistus (divus vārtsargus, astoņus aizsargus un 13 uzbrucējus) - vārtsargi: Edgars Masaļskis un Martins Pruseks; aizsargi: Sandis Ozoliņš, Kristaps Sotnieks, Jēkabs Rēdlihs, Lī Svets, Rodrigo Laviņš, Guntis Galviņš, Oļegs Sorokins un Krišjānis Rēdlihs; uzbrucēji - Mārtiņš Cipulis, Jānis Sprukts, Aleksandrs Ņiživijs, Marsels Hosa, Adrians Fosters, Maiks Iguldens, Miķelis Rēdlihs, Armands Bērziņš, Lauris Dārziņš, Ronalds Cinks, Ģirts Ankipāns, Gints Meija un Roberts Bukarts.

Pagājušajā sezonā Rīgas "Dinamo" ar Magņitogorskas "Metallurg" aizvadīja divas spēles, abās piedzīvojot zaudējumus. Abu komandu pirmajā mačā Latvijas vienība viesos zaudēja ar rezultātu 3:5, bet otrajā spēlē Rīgā klubs "Metallurg" uzvarēja tikai pēcspēles metienu sērijā ar 2:1.

Kā ziņots, sezonas otrajā izbraukuma tūrē šis Rīgas "Dinamo" komandai bija trešais mačs. Otrdien rīdzinieki ar 2:4 piekāpās Maskavas "Dinamo" komandai, bet ceturtdien Latvijas klubs ar rezultātu 2:4 dramatiskā mača galotnē piekāpās līgas debitantiem un pastarīšiem Jekaterinburgas "Avtomobilist". Šo izbraukuma spēļu sēriju "Dinamo" noslēgs 12.oktobrī, kad tiksies ar Čeļabinskas "Traktor" vienību.

Savukārt nākamo mājas spēli Rīgas "Dinamo" aizvadīs 18.oktobrī, kad "Arēnā Rīga" uzņems Habarovskas klubu "Amur", kurā spēlē arī Latvijas uzbrucējs Aleksejs Širokovs.

Kā zināms, šīs sezonas pirmajās trīs mājas spēlēs "Dinamo" piedzīvoja zaudējumus, bet sekojošajā četru maču izbraukuma sērijā Rīgas komanda tika pie diviem panākumiem. Savukārt otrās mājas spēļu sērijas pirmajā mačā "Dinamo" ar rezultātu 0:2 piekāpās Sanktpēterburgas SKA vienībai, tad Liepājā ar rezultātu 3:2 tika pārspēts Čerepovecas klubs "Severstaļ", bet svētdien "Arēnā Rīgā" ar rezultātu 4:2 tika uzvarēta arī Mitišču komanda "Atlant".

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 12 punktiem 12 mačos patlaban ieņem priekšpēdējo, 11.vietu, bet Magņitogorskas "Metallurg" ar 29 punktiem 11 spēlēs ir Austrumu konferences un arī visas līgas līdervienība.

Kategorija: KHL - "Dinamo" Rīga | Skatījumu skaits: 664 | Pievienoja: Admin | Reitings: 0.0/0 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieejas forma
Lietotāja vārds:
Parole:

Ziņu kalendārs
«  Oktobris 2009  »
PrOTCPkSSv
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Meklēšana

Vietnes draugi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Copyright "HOKEJS latviešu gaumē" © 2024 Uzturēšanu nodrošina uCoz