Sākums Reģistrācija Ieeja 00:48 Piektdiena 29.03.2024
Vietnes izvēlne

Jaunumu sadaļas
PČ 2009 [74]
OS 2010 [4]
Dažādi [6]
Tehniskie [0]
KHL - "Dinamo" Rīga [80]
Latvijas izlases pārbaudes spēles [4]
PČ 2010 [7]
PČ 2011 [1]

Īsumā par galveno

Sākums » 2009 » Oktobris » 13 » Rīgas ''Dinamo" no Urāliem atved 1 punktu
Rīgas ''Dinamo" no Urāliem atved 1 punktu
07:56
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē Rīgas "Dinamo" komanda šodien ar rezultātu 4:5 izbraukumā pēcspēles metienu sērijā zaudēja Čeļabinskas "Traktor'' vienībai. Trīs rezultativitātes punktus (1+2) savā 28. dzimšanas dienā nopelnīja Marsels Hosa.

Maču aktīvāk iesāka "Dinamo" hokejisti, izdarot vairākus bīstamus metienus pa pretinieku vārtiem. Ceturtajā minūtē viens pret "Traktor" vārtsargu Daņilu Aļistratovu izgāja Mārtinš Cipulis, kura raidīto ripu 18 gadus vecais Aļistratovs tomēr spēja atvairīt. Septītajā minūtē mājinieku laukuma pusē pie zilās līnijas nogāzts tika Gints Meija, tādējādi nopelnot rīdziniekiem skaitlisko vairākumu. Vairākumā vēl viena iespēja gūt vārtus bija Cipulim. Astotajā minūtē noteikumus pārkāpa arī Hosa, un jau pēc dažām sekundēm Pjērs Daženē izvirzīja laukuma saimniekus vadībā, kad pēc viņa izdarītā metiena no ļoti asa leņķa neveiksmīgi nospēlēja "Dinamo" vārtsargs Edgars Masaļskis.

Taču "Traktor" uzbrukuma vilnis ar to nebeidzās, un devītajā minūtē Bojčenko ar precīzu metienu no vārtu priekšas panāca jau 2:0. 11.minūtē radās haoss pie viesu komandas vārtiem, un, izslidojot no aizvārtes, savu otro rezultatīvo metienu šajā mačā izpildīja kanādiešu uzbrucējs Daženē. Ar to arī Masaļskim spēle bija beigusies, un viņa vietā vārtos stājās Martins Pruseks, kuram jau 13.minūtē bija jāglābj rīdzinieki no ceturto vārtu zaudējuma. 17.minūtē "Dinamo" komandai vienus vārtus izdevās atgūt, kad ar precīzu raidījumu no iemetienu apļa savus devītos vārtus šajā sezonā guva Hosa, kuram pirmdien apritēja 28 gadi. 19.minūtē pēc rīdzinieku aizsargu kļūdas vēlreiz spēlē bija jāiesaistās Prusekam, kurš arī šoreiz spēlēja veiksmīgi, un pirmā trešdaļa beidzās ar rezultātu 3:1 "Traktor" labā.

Otrās trešdaļas sākumā Hosam izdevās izslidot vienam pret Aļistratovu, taču arī viņam izgājienā pārspēt jauno krievu vārtsargu neizdevās. Mača 24.minūtē noraidījumu par ripas raidīšanu ārpus laukuma no savas aizsardzības zonas saņēma Miķelis Rēdlihs, bet skaitlisko mazākumu Rīgas komandai, pateicoties Pruseka meistarīgajai spēlei, izdevās izturēt bez vārtu zaudēšanas. 27.minūtē Hosa ar savu aktivitāti nopelnīja "Dinamo" vienībai skaitlisko vairākumu, kurā Dārziņš, straujā tempā ieslidojot pretinieku aizsardzības zonā, ar teicamu "lielgabalšāvienu" samazināja rezultāta starpību līdz minimumam.

32.minūtē divi "Traktor" hokejisti, mājiniekiem spēlējot skaitliskajā mazākumā, izgāja pret vienu "Dinamo" aizsargu, bet precīzi vārtos kārtējo reizi darbojās Pruseks. Jau pēc dažām sekundēm rezultāts kļuva neizšķirts 3:3, vairākumu realizējot Rīgas komandas kapteinim Ozoliņam, kurš ar viltīgu un precīzu metienu no tuvas distances raidīja ripu pāri Aļistratova plecam vārtu augšējā stūrī. Pagāja tikai minūte un piecas sekundes, kad Ozoliņš guva arī savus otros vārtus, vēl vienā skaitliskajā vairākumā pēc Hosas piespēles izpildot ļoti spēcīgu metienu no zilās līnijas un liekot arī viesiem izdarīt vārtsargu maiņu. Tomēr iegūto pārsvaru rīdziniekiem līdz trešdaļas beigām noturēt neizdevās, jo spēles 38.minūtē Pruseku ar metienu tuvajā vārtu stūrī pārspēja Gusmanovs, panākot 4:4.

Pēdējās 20 pamatlaika minūtes iesākās līdzīgā cīņā, abām komandām cenšoties spēlēt atklātu uzbrukuma hokeju. Spēles 45.minūtē divu minūšu noraidījumu saņēma "Dinamo" uzbrucējs Adrians Fosters, kurš cīņā par atlēkušo ripu pēc Maika Iguldena izpildītā metiena ar nūju iesita mājinieku vārtsargam Vladislavam Fokinam. Skaitliskajā mazākumā rīdzinieki spēlēja precīzi, neļaujot "Traktor" hokejistiem izveidot neko bīstamu pie Pruseka sargātajiem vārtiem. Pēc tam uz divām minūtēm atpūsties nosūtīts tika arī Oļegs Sorokins, bet Aleksandrs Ņiživijs ar savu aktivitāti uzbrukumā piespieda arī pretiniekus pārkāpt noteikumus, un cīņa turpinājās līdzīgos sastāvos.

Mača 52.minūtē lieliskā metiena pozīcijā nokļuva Meija, bet Fokinu pārspēt arī viņam šoreiz nebija pa spēkam. 54.minūtē rīdziniekiem bija vēl viena iespēja gūt vārtus, taču Čeļabinskas klubu no vārtu zaudējuma atkal glāba Fokins. Pamatlaika izskaņā spēles temps samazinājās, un abas komandas vairāk domāja par aizsardzību, lai nepieļautu vārtu zaudējumu tik izšķirošā brīdī. Līdz pamatlaika beigām vārti vairs netika gūti, un cīņa turpinājās pagarinājumā.

Jau pirmajās papildlaika sekundēs rīziniekus no zaudējuma glāba Pruseks, bet tā arī bija reālākā vārtu gūšanas iespēja, kas pagarinājumā radās kādai no komandām, un mača uzvarētāji tika noskaidroti pēcspēles metienu sērijā.

Pirmo "bullīti" Rīgas komandā izpildīja Ņiživijs, kurš, kā jau ierasts, bija precīzs un ieraidīja ripu vārtu augšējā stūrī. Tomēr pirmo izgājienu izdevās realizēt arī "Traktor" komandai, kad pēc Gusmanova izdarītā metiena ripa iestrēga starp Pruseka kājsargiem, taču tā netika nofiksēta un lēni ieslīdēja vārtu tīklā.

Otrajā pēcspēles metienu kārtā Dārziņam izdevās izmānīt Fokinu, un atlika tikai ar neērto nūjas pusi pārcelt ripu pāri viņa kājsargam, kas "Dinamo" uzbrucējam šoreiz gan neizdevās. Pēc tam Prusekam pretī stājās Skačkovs, kurš savu iespēju izmantoja, gar vārtu priekšu ieraidot ripu tālajā apakšējā stūrī. Tie arī izrādījās uzvaras vārti, jo pārspēt "Traktor" vārtsargu neizdevās arī Hosam.

Gan Rīgas, gan Čeļabinskas klubam šis bija sezonas pirmais pagarinājums un pēcspēles metienu sērija KHL čempionātā. Tagad ne reizi pagarinājumā šosezon vēl nav spēlējuši tikai līgas pastarīši Habarovskas "Amur".

Rīgas "Dinamo" - Čeļabinskas "Traktor" 4:5 (1:3, 3:1, 0:0, 0:0, 0:1)

Vārtu guvēji: Pērs Daženē (Popovs) 7:09 (1:0), Pāvels Boičenko (Piganovičs, Skačkovs) 8:44 (2:0 vair.), Pērs Daženē (Abids, Popovs) 11:04 (3:0), Marsels Hosa (Iguldens) 16:07 (1:3). Lauris Dārziņš (Meija) 28:05 (2:3 vair.). Sandis Ozoliņš (Hosa) 32:06 (3:3 vair.). Sandis Ozoliņš (Hosa) 33:11 (4:3 vair.). Ravils Gusmanovs (Kuzņecovs) 33:11 (4:4). Jevgeņijs Skačkovs (5:4 ''bullīts).

Vārtsargi: Rīgas "Dinamo" - Edgars Masaļskis (no 11:04 Martins Pruseks), Čeļabinskas "Traktor'' - Daņila Aļistratovs (no 33:11 Vladislavs Fokins).

Soda minūtes: Rīgas "Dinamo" - 12, Čeļabinskas "Traktor'' -14.

Čeļabinskas "Traktor'' komandas rezultatīvākais spēlētājs ir uzbrucējs Jevgeņijs Skačkovs, kas 11 spēlēs guvis 7 vārtus un atdevis 5 rezultatīvas piespēles. Savukārt Rīgas "Dinamo'' sastāvā visvairāk punktu sakrājis pagājušās sezonas labākais snaiperis Marsels Hosa, viņa rēķinā 8 vārti un 5 piespēles, tas viss 12 mačos.

Pagājušajā sezonā abas komandas tikās divas reizes un uzvaras tika dalītas uz pusēm. Vispirms Čeļabinskā panākumu ar 4:3 guva laukuma saimnieki, bet otrajā mačā "Arēnā Rīga" Latvijas klubs "Traktor" komandu atstāja sausā, uzvarot ar rezultātu 5:0.

Izbraukuma tūrē devušies 23 Rīgas "Dinamo'' hokejisti (2 vārtsargi, 8 aizsargi un 13 uzbrucēji): vārtsargi Edgars Masaļskis, Martins Pruseks; aizsargi Sandis Ozoliņš, Kristaps Sotnieks, Jēkabs Rēdlihs, Lī Svets, Rodrigo Laviņš, Guntis Galviņš, Oļegs Sorokins un Krišjānis Rēdlihs; uzbrucēji Mārtiņš Cipulis, Jānis Sprukts, Aleksandrs Ņiživijs, Marsels Hosa, Adrians Fosters, Maiks Iguldens, Miķelis Rēdlihs, Armands Bērziņš, Lauris Dārziņš, Ronalds Cinks, Ģirts Ankipāns, Gints Meija un Roberts Bukarts.

Jāatzīmē, ka šodien Rīgas "Dinamo" rezultatīvākais spēlētājs Marsels Hosa svin 28. dzimšanas dienu.

Nākamās četras spēles Rīgas "Dinamo" vienība aizvadīs savā laukumā "Arēnā Rīga''. Pirmajā mājas spēlē rīdzinieki 18. oktobrī uzņems Habarovskas "Amur'' komandu, kuru pārstāv Latvijas izlases uzbrucējs Aleksejs Širokovs.

Citu spēļu rezultāti

Novokuzņeckas "Metallurg" - Omskas "Avangard" 1:2; Latvijas valstsvienības aizsargs Aleksandrs Jerofejevs "Metallurg" rindās rezultativitātes punktus nenopelnīja.

Minskas "Dinamo" - Jekaterinburgas "Avtomobilist" 3:1; Latviešu uzbrucējs Kaspars Saulietis "Dinamo" labā ar rezultativitāti neizcēlās.


Kategorija: KHL - "Dinamo" Rīga | Skatījumu skaits: 719 | Pievienoja: Admin | Reitings: 0.0/0 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieejas forma
Lietotāja vārds:
Parole:

Ziņu kalendārs
«  Oktobris 2009  »
PrOTCPkSSv
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Meklēšana

Vietnes draugi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Copyright "HOKEJS latviešu gaumē" © 2024 Uzturēšanu nodrošina uCoz