Sākums Reģistrācija Ieeja 11:14 Piektdiena 26.04.2024
Vietnes izvēlne

Jaunumu sadaļas
PČ 2009 [74]
OS 2010 [4]
Dažādi [6]
Tehniskie [0]
KHL - "Dinamo" Rīga [80]
Latvijas izlases pārbaudes spēles [4]
PČ 2010 [7]
PČ 2011 [1]

Īsumā par galveno

Sākums » 2009 » Novembris » 27 » Rīgas "Dinamo'' Sanktpēterburgā izcīna punktu
Rīgas "Dinamo'' Sanktpēterburgā izcīna punktu
05:36
Ceturtdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē Rīgas "Dinamo'' hokejisti ar rezultātu 2:3 pagarinājumā piekāpās Rietumu konferences līdervienībai Sanktpēterburgas SKA. Abus vārtus rīdziniekiem guva slovāku uzbrucējs Marsels Hosa.

Spēli veiksmīgi uzsāka Latvijas klubs, kas jau piektajā minūtē pēc Marsela Hosas metiena vairākumā atklāja rezultātu. Saņemot Ģirta Ankipāna piespēli no aizvārtes, pirmais pa Eša vārtiem uzmeta Jānis Sprukts, bet atlēkušo ripu vārtu taisnstūrī ieraidīja Hosa.

Diemžēl Rīgas "Dinamo'' vadībā bija minūti un 48 sekundes, jo izlīdzinājumu panāca Petrs Čajaneks, kas izrādījās acīgākais burzmā pie Edgara Masaļska vārtiem.

12. minūtē teicama iespēja izcelties bija Martinam Karijam, kurš divatā ar Miķeli Rēdligu izgāja pret Ešu un SKA aizsargu, taču kanādiešu uzbrucēja metienu ar kājsargu atsita krievu kluba vārtsargs.

Pēc 4 minūtēm rīdziniekiem tomēr izdevās gūt vārtus un atkal vairākumā precīzs bija Hosa, kas guva ļoti līdzīgus vārtus kā atklājot mača rezultātu. Viņam tas bija 22 gols šosezon.

Otrās trešdaļas sākumā SKA hokejisti atguva līdzsvaru. Pretuzbrukumā savu izdevību palielināt punktu bagāžu izmantoja KHL rezultatīvākais hokejists Maksims Sušinskis, kurš no vārtu priekšas ripu pārmeta pāri uz ledus guļošajam Masaļskim un rezultāts kļuva 2:2.

Perioda vidū Hosa izgājienā pret Ešu varēja gūt ''hattrick'' (trīs vārti), taču viņam kā nākas neizdevās apstrādāt ripu un rezultātā izmaiņas nenotika.

Vēlāk "Dinamo'' hokejisti divreiz īsā laikā spēlēja skaitliskajā mazākumā un šajās četrās minūtēs aizsardzība kļūdas nepieļāva.

Trešā trešdaļa sākās ļoti straujā tempā un tā aizritēja viss periods. Bet visai liels teritoriāls pārsvars piederēja Sanktpēterburgas vienībai, taču lieliski spēlējošo Masaļski mājiniekiem pārspēt neizdevās. Pašā pamatlaika galotnē rupji pret Ņiživiju nospēlēja Džoels Kvitkovskis, kas saņēma noraidījumu 2+2, kā rezultātā Latvijas komanda līdz patlaika beigām varēja spēlēt vairākumā. Diemžēl dinamieši mājinieku spēlētājus un atbalstītājus sarūgtināt neizdevās.

Pagarinājumā savu augsto klasi nodemonstrēja SKA otrs rezultatīvākais hokejists Aleksejs Jašins, kas 3. minūtē ar asu plaukstas metienu atnesa savai vienībai kārtējo uzvaru - 3:2.

Rīgas "Dinamo'' - Sanktpēterburgas SKA 2:3 (2:1, 0:1, 0:0, 0:1)

Vārtu guvēji: Marsels Hosa (Sprukts, Ankipāns) 4:20 (1:0 vair.), Petrs Čajaneks 6:08 (1:1), Marsels Hosa (Sprukts, Svets) 15:29 (2:1 vair.), Maksims Sušinskis (Buts, Zubovs) 22:01 (2:2),
Aleksejs Jašins (Sušinskis) 62:07 (3:2).

Vārtsargi: Rīgas "Dinamo'' - Edgars Masaļskis, Sanktpēterburgas SKA - Roberts Ešs.

Rīgas "Dinamo'' komandas sastāvs:

1. maiņa: Krišjānis Rēdlihs, Oļegs Sorokins; Aleksandrs Ņiživijs, Maiks Iguldens, Mārtiņš Cipulis.

2. maiņa: Kristaps Sotnieks, Lī Svets; Jānis Sprukts, Marsels Hosa, Ģirts Ankipāns.

3. maiņa: Guntis Galviņš, Rodrigo Laviņš; Martins Karija, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs.

4. maiņa: Jēkabs Rēdlihs; Gints Meija, Andris Džeriņš, Roberts Bukarts.

Jūliuss Šuplers malā šodien atstājis centra uzbrucējus Armandu Bērziņu Taileru Arnasonu, kuriem jau rīta treniņā tika atvēlēta rezervistu loma.

Sezonas pirmajā spēlē "Arēnā Rīga'' "Dinamo'' piedzīvoja sauso zaudējumu ar 0:2, bet nākamajā mačā rīdzinieki revanšējās, apspēlējot SKA ar 4:1. Tas pagaidām Latvijas klubam bija viens no 2009./2010. gada sezonas labākajiem mačiem.

Šodien Rīgas "Dinamo'' savainojumu dēļ nevar palīdzēt komandas kapteinis aizsargs Sandis Ozoliņš (elkonis) un slovāku uzbrucējs Roberts Petrovickis (plecs), kurš sastāvā atgriezīsies 7. decembrī "Liepājas metalurga'' ledus arēnā pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Savukārt sastāvā pēc traumas sadziedēšanas atgriezies aizsargs Rodrigo Laviņš un no fārmkluba "Dinamo Juniors'' izsaukts aizsargs Oskars Cibuļskis.

SKA komandas spožākās zvaigznes

Uzbrucējs Aleksejs Jašins (NHL 898 spēles; 808 rezultativitātes punkti).

Aizsargs Sergejs Zubovs (NHL 1214 spēles; 888 rezultativitātes punkti).

Uzbrucējs Sergejs Briļins (NHL 874 spēles; 342 rezultativitātes punkti).

Vārtsargs Roberts Ešs (NHL 186 spēles).

SKA hokejisti čempionāta pēdējās septiņās spēlēs izcīnījuši 6 uzvaras, bet vienīgo zaudējumu (3:4) šajos mačos piedzīvojuši papildlaikā pret Maskavas "Spartak''.

Pērn abas komandas savā starpā tikās divreiz un abos mačos uzvaras izcīnīja SKA hokejisti, pirmajā spēlē "Arēnā Rīga" 1:2, bet viesos Rīgas "Dinamo'' palika sausā 0:4.

Nākamo spēli Rīgas "Dinamo" aizvadīs 28. novembrī ''Arēnā 2000'', tiekoties ar Jaroslavļas ''Lokomotiv'' komandu.

Citu spēļu rezultāti

Habarovskas "Amur" - Astanas "Baris'' 3:4; Latvijas uzbrucējs Širokovs (Amur) ar rezultativitāti neizcēlās un soda minūtes nenopelnīja.

Novokuzņeckas "Metallurg" - Novosibirskas "Sibirj" 0:3; Ne Aleksandrs Jerofejevs (Metallurg), ne Georgijs Pujacs (Sibirj) rezultativitātes punktus nenopelnīja.

Kategorija: KHL - "Dinamo" Rīga | Skatījumu skaits: 594 | Pievienoja: Admin | Reitings: 0.0/0 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieejas forma
Lietotāja vārds:
Parole:

Ziņu kalendārs
«  Novembris 2009  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Meklēšana

Vietnes draugi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Copyright "HOKEJS latviešu gaumē" © 2024 Uzturēšanu nodrošina uCoz