Sākums Reģistrācija Ieeja 12:22 Ceturtdiena 25.04.2024
Vietnes izvēlne

Jaunumu sadaļas
PČ 2009 [74]
OS 2010 [4]
Dažādi [6]
Tehniskie [0]
KHL - "Dinamo" Rīga [80]
Latvijas izlases pārbaudes spēles [4]
PČ 2010 [7]
PČ 2011 [1]

Īsumā par galveno

Sākums » 2009 » Decembris » 1 » Rīgas "Dinamo'' uzvaru sērija pret "Spartak'' turpinās
Rīgas "Dinamo'' uzvaru sērija pret "Spartak'' turpinās
08:01
Pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē Rīgas "Dinamo'' hokejisti ar rezultātu 3:2 izbraukumā uzvarēja Maskavas "Spartak'' komandu. Divus vārtus rīdziniekiem guva amerikāņu centra uzbrucējs Tailers Arnasons.

Spēle ļoti veiksmīgi sākās Rīgas "Dinamo'' komandai, kas jau ceturtajā minūtē pēc Tailera Arnasona metiena izvirzījās vadībā. Saņēmis piespēli no Martina Karijas amerikāņu centra uzbrucējs no neērtās puses vārtu priekšā izdarīja metienu, kas visiem par pārsteigumu izrādījās rezultatīvs. Arnasonam tas bija pirmais gols KHL čempionātā.

Piecas minūtes vēlāk izcilu reakciju demonstrēja Edgars Masaļskis, kurš mazākumā "Dinamo'' vienību glāba no 100% vārtu zaudējuma, tverot ripu ķērājcimdā.

Nedaudz vairāk nekā trīs minūtes līdz trešdaļas beigām rīdzinieku uzbrukumā, vairākumā "Spartak'' hokejists ar slidu pēc pirmo vārtu autora Arnasona raidījuma pārspēja savu vārtsargu Dmitriju Kočņevu un rezultāts kļuva 2:0.

Otro trešdaļu apņēmīgi iesāka laukuma saimnieki, kuri pēc teicami izspēlētās kombinācijas rezultāta starpību samazināja līdz minimumam. Precīzs metiens Martina Cibaka rēķinā.

Mirkli vēlāk divu vārtu pārsvaru varēja atgūt Aleksandrs Ņiživijs. Pavisam nedaudz pietrūka, lai viņš mestu gar Kočņeva kājsargu un panāktu 3:1, taču "Spartak'' vārtsargs to neļāva.

Trešdaļas otrajā pusē "Dinamo'' minūti spēlēja lielajā skaitliskajā vairākumā (5:3), tomēr to neprata izmantot.

Perioda pēdējā minūtē spartakieši guva savus otros vārtus, taču tas notika pēc mača galvenā arbitra svilpes un vārtu guvums netika skaitīts.

Izšķirošā trešdaļa sākās ar visai lielu spiedienu "Spartak'' izpildījumā, bet dinamieši ievērojot augstu spēles disciplīnu aizsardzībā kļūdas nepieļāva. Perioda vidū Marsela Hosas mestā ripa atleca no borta un nonāca vārtu priekšā pie Jāņa Sprukta, kurš to ieslidināja mājinieku vārtos, panākot 3:1.

Nedaudz vēlāk Miķelis Rēdlihs nopelnīja kārtējo noraidījumu, ko izmantoja Kirils Kņazevs, kas pārspēja Masaļski, raidot ripu caur kājsargiem un samazināja starpību. Turpinājumā gan rezultāts vairs nemainījās un Rīgas "Dinamo'' abu komandu savstarpējās spēlēs šosezon svinēja trešo uzvaru trīs mačos.

Rīgas "Dinamo" - Maskavas "Spartak" 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)

Vārtu guvēji: Tailers Arnasons (Karija) 3:13 (1:0), Tailers Arnasons 16:41 (2:0 vair.), Martins Cibaks (Levandovskis, Ružička) 23:11 (1:2), Jānis Sprukts (Hosa) 50:35 (3:1), Kirils Kņazevs (Levandovskis, Baranka) 52:44 (2:3).

Vārtsargi: Rīgas "Dinamo'' - Edgars Masaļskis, Maskavas "Spartak'' - Dmitrijs Kočņevs.

Rīgas "Dinamo'' komandas sastāvs

1. maiņa: Jēkabs Rēdlihs, Oļegs Sorokins; Aleksandrs Ņiživijs, Maiks Iguldens, Mārtiņš Cipulis.

2. maiņa: Kristaps Sotnieks, Lī Svets; Jānis Sprukts, Marsels Hosa, Ģirts Ankipāns.

3. maiņa: Guntis Galviņš, Rodrigo Laviņš; Armands Bērziņš, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs.

4. maiņa: Krišjānis Rēdlihs; Tailers Arnasons, Martins Karija, Roberts Bukarts.

Tas abām vienībām šosezon ir jau trešais duelis. Iepriekšējās spēlēs pār Bobrova divīzijas pretinieku panākumu guva Latvijas klubs.

Pirmajā spēlē Maskavā Rīgas "Dinamo'' bija pārāks ar 5:1, un šis rezultāts bija zīmīgs abiem klubiem, jo rīdziniekiem tā bija pirmā uzvara sezonā, savukārt "Spartak'' pirmais zaudējums. Toreiz smagu traumu (smadzeņu savainojums) guva kanādiešu uzbrucējs Martins Karija.

Arī nākamajā mačā panākumu guva Rīgas "Dinamo'', kas 19. novembrī savu līdzjutēju priekšā guva virsroku ar 6:4.

Pagājušajā sezonā abas komandas tikās divreiz. Pirmajā spēlē Rīgas "Dinamo'' izbraukumā cieta neveiksmi 1:5 ("Spartak" vārtus sargāja Martins Pruseks), taču Rīgā atbildēja ar uzvaru 4:1.

Nākamo maču Rīgas "Dinamo'' aizvadīs 2. decembrī turpat netālu esošajā Balašihā, kur būs jātiekas ar Latvijas valstsvienības treneru Oļega Znaroka un viņa asistenta Harija Vītoliņa trenēto MVD.

Citu spēļu rezultāti

Čerepovecas "Severstaļ" - Mitišču "Atlant" 1:5

Ufas "Salavat Julajev" - Novokuzņeckas "Metallurg" 4:2

Jaroslavļas "Lokomotiv" - Maskavas "Dinamo" 3:0

Ņižņekamskas "Ņeftehimik" - Toljati "Lada" 9:2

Balašihas MVD - Minskas "Dinamo" 2:1

Habarovskas "Amur" - Omskas "Avangard" 1:4

Astanas "Baris" - Novosibirskas "Sibirj" 3:4

Kategorija: KHL - "Dinamo" Rīga | Skatījumu skaits: 646 | Pievienoja: Admin | Reitings: 0.0/0 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieejas forma
Lietotāja vārds:
Parole:

Ziņu kalendārs
«  Decembris 2009  »
PrOTCPkSSv
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Meklēšana

Vietnes draugi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Copyright "HOKEJS latviešu gaumē" © 2024 Uzturēšanu nodrošina uCoz