Sākums Reģistrācija Ieeja 15:28 Ceturtdiena 25.04.2024
Vietnes izvēlne

Jaunumu sadaļas
PČ 2009 [74]
OS 2010 [4]
Dažādi [6]
Tehniskie [0]
KHL - "Dinamo" Rīga [80]
Latvijas izlases pārbaudes spēles [4]
PČ 2010 [7]
PČ 2011 [1]

Īsumā par galveno

Sākums » 2009 » Decembris » 23 » Rīgas "Dinamo'' zaudē Minskā
Rīgas "Dinamo'' zaudē Minskā
11:54
Otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē Rīgas "Dinamo'' hokejisti ar rezultātu 1:4 viesos zaudēja Minskas "Dinamo'' vienībai no Baltkrievijas. Vienus vārtus uzvarētāju labā guva Latvijas valstsvienības kandidāts Kaspars Saulietis.

Jau ceturtajā minūtē laukuma saimniekus vadībā izvirzīja Somijas uzbrucējs Ville Peltonens. Viņam teicamu piespēli atdeva Džefs Plets un izgājienā viens pret vienu soms pārspēja Martinu Pruseku, atklājot mača rezultātu - 1:0.

Arī turpinājumā pārsvars bija minskiešiem, kuri savus uzbrukumus veidoja bīstamāk, bet, par laimi, bez sekmīga noslēguma. Trešdaļas beigu daļā Baltkrievijas kluba hokejisti izdarīja vairākus ļoti bīstamus metienus, pat spēlējot mazākumā, taču uzdevumu augstumos bija Pruseks.

Otro trešdaļu aktīvāk iesāka rīdzinieki. Astotajā minūtē izlīdzinājumu varēja panākt Gints Meija, tomēr viņa raidījumu no tuvas distances tvēra Kovaļs. Pēc šīs epizodes Jūliusa Šuplera vadītā vienība ieguva tiesības spēlēt skaitliskajā vairākumā, kad atkal vairākkārt glāba Minskas komandas vārtu vīrs.

Vēlāk spēles ritējums būtiski nemainījās - Rīgas "Dinamo'' piederēja pārsvars, bet ar to bija par maz, lai gūtu vārtus un panāktu līdzsvaru. Perioda beigās Rīgas vienības aizsardzības zonā pēc spēka paņēmiena tika izsists viens no aizsargstikliem, tādēļ atlikušais laiks tika pielikts trešā perioda 20 minūtēm.

Iespējams, notikumi otrās trešdaļas galotnē, no ritma izsita viesus, jo pagalam neveiksmīgi tika sākta spēle trešajā periodā. Īsā laikā tika zaudēti divi vārti (56 sekundēs) un Minskas "Dinamo'' izvirzījās vadībā ar 3:0. Spēles lūzumu panāca neviens cits kā Kaspars Saulietis, kurš vairākumā veikli apstrādāja ripu Pruseka vārtu priekšā un ieraidīja to vārtos. Bet trešos vārtus par prieku vietējiem līdzjutējiem guva Sergejs Varlamovs. 

Turpinājumā Rīgas ''Dinamo'' visiem spēkiem metās atspēlēties, kas arī daļēji izdevās. Vairākumā Miķelim Rēdliham filigrāni piespēlēja Martins Karija, un viņš savu izdevību garām nelaida, ietriecot ripu vārtos.

Diemžēl pēc tam visas šaubas par mača uzvarētāju kliedēja pieredzējušais Dmitrijs Meļeško, kas ar precīzu raidījumu 52 sekundes līdz spēles beigām izšķīra galaiznākumu - 4:1.

Rīgas "Dinamo'' - Minskas "Dinamo'' 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)

Vārtu guvēji: Ville Peltonens (Lintners, Plets) 3:32 (1:0), Kaspars Saulietis (Jokela, Plets) 39:03 (2:0. vair), Sergejs Varlamovs (Čupris, Kočetkovs) 39:59 (3:0), Dmitrijs Meļeško (Mihailevs) 59:08 (4:1. vair).

Vārtsargi: Rīgas "Dinamo'' - Martins Pruseks, Minskas "Dinamo'' - Vitālijs Kovaļs.

Rīgas "Dinamo'' komandas sastāvs

1. maiņa: Sandis Ozoliņš, Oļegs Sorokins; Aleksandrs Ņiživijs, Maiks Iguldens, Mārtiņš Cipulis.

2. maiņa: Lī Svets, Krišjānis Rēdlihs; Roberts Petrovickis, Marsels Hosa, Ģirts Ankipāns.

3. maiņa: Guntis Galviņš, Rodrigo Laviņš; Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs.

4. maiņa: Tailers Arnasons, Martins Karija, Gints Meija.

Rīgas "Dinamo'' sastāvā atgriezies komandas kapteinis Sandis Ozoliņš un uzbrucējs Maiks Iguldens. Pirmais ir atlabis pēc 24. novembrī izdarītās elkoņa operācijas, savukārt Iguldens izārstējis savainoto muguru, kuras dēļ izlaida abu komandu pēdējo spēli Rīgā. Tāpat ierindā atpakaļ ir uzbrucējs Jānis Sprukts

Iepriekšējās spēlēs komandas uzvaras dalīja uz pusēm. Vispirms Minskā laukuma saimnieki pagarinājumā bija pārāki ar rezultātu 2:1, taču pēdējā mačā (13. decembrī) Rīgas "Dinamo'' "Arēnā Rīga'' izcīnīja pirmo sauso uzvaru 2:0 šosezon, revanšējoties par zaudējumu Baltkrievijā.

Gatavojoties otrajai KHL sezonai, abas komandas savā starpā aizvadīja 3 pārbaudes spēles, no kurām divas Daugavpilī un vienu Pinskā. Divreiz panākumu (2:1 un 4:2) svinēja Jūliusa Šuplera trenētā vienība, bet pēdējā spēlē Latgalē ar rezultātu 2:1 pārāki bija Minskas hokejisti, kas tādējādi sagādāja Rīgas "Dinamo'' klubam vienīgo zaudējumu sagatavošanās ciklā 11 mačos.

Nākamo spēli Rīgas "Dinamo'' aizvadīs 25. decembrī, kad savā laukumā uzņems Maskavas "Dinamo'' hokejistus.



Kategorija: KHL - "Dinamo" Rīga | Skatījumu skaits: 668 | Pievienoja: Admin | Reitings: 0.0/0 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieejas forma
Lietotāja vārds:
Parole:

Ziņu kalendārs
«  Decembris 2009  »
PrOTCPkSSv
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Meklēšana

Vietnes draugi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Copyright "HOKEJS latviešu gaumē" © 2024 Uzturēšanu nodrošina uCoz