Sākums Reģistrācija Ieeja 17:11 Piektdiena 26.04.2024
Vietnes izvēlne

Jaunumu sadaļas
PČ 2009 [74]
OS 2010 [4]
Dažādi [6]
Tehniskie [0]
KHL - "Dinamo" Rīga [80]
Latvijas izlases pārbaudes spēles [4]
PČ 2010 [7]
PČ 2011 [1]

Īsumā par galveno

Sākums » 2010 » Februāris » 2 » Rīgas ''Dinamo'' spēj nosargāt uzvaru
Rīgas ''Dinamo'' spēj nosargāt uzvaru
06:18
Pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārās sezonas spēlē Rīgas ''Dinamo'' hokejisti savā laukumā tikās ar Minskas ''Dinamo''. Pēc otrās trešdaļas rīdzinieki bija izvirzījušies vadībā ar 5:1, taču, kā jau ierasts, Rīgas klubs parūpējās par dramatisku galotni un ielaida trīs bezadbildes vārtus, taču uzvaru prata nosargāt un spēli noslēdza ar 5:4. Trīs vārtus mājinieku labā guva Aleksandrs Ņiživijs.

Spēle sākās ātrā tempā un pirmajās minūtēs vairākkārt spēlē bija jāiesaistās abu komandu vārtsargiem. Divus bīstamus metienus pārliecinoši tvēra Rīgas ''Dinamo'' vārtsargs Edgars Masaļskis.

Mača sestajā minūtē Mārtiņš Cipulis iegāja pretinieku zonā un atspēlēja ripu Aleksandram Ņiživijam, kurš to uzreiz raidīja vārtu virzienā. Vārtu priekšā atradās Maiks Iguldens, kurš patraucēja viesu vārtsargam Andrejam Mezinam, tādējādi rīdzinieki izvirzījās vadībā ar 1:0.

Pēc vārtu zaudējuma minskieši aktivizējās un spēle risinājās mājiniekus aizsardzības zonā. Vārtus uzreiz gūt neizdevās, taču aktivitāte vainagojās ar to, ka rīdzinieki pārkāpa noteikumus. Vairākumā minskieši izdarīja vairākus metienus pa mājinieku vārtiem. Punktu ofensīvai pielika bijušais rīdzinieks Dūvijs Veskots, kurš no vārtu priekšas pārspēja Masaļski. Mājinieki lūdza galvenajam tiesnesim noskatīties video atkārtojumu, jo uzskatīja, ka vārtsargu laukumā atradās pretinieku spēlētājs, taču tiesnesis savu lēmumu nemainīja.

Pēc brīža vairākumā jau atradās rīdzinieki, kas skaisti izspēlēja ripu līdz KHL labākajam snaiperim Marselam Hosam, kurš ar plaukstas metienu pārspēja Mezinu un panāca 2:1.

Otrās trešdaļas sākumā viesi ar aktivitāti atkal ieguva tiesības spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču jau pēc minūtes paši pārkāpa noteikumus. Iniciatīva piederēja Baltkrievijas kluba hokejistiem, kuri ilgāku laika periodu spēja iespiest mājiniekus savā zonā, taču Masaļskis tika traucēts reti.

Rīgas vienība atbildēja ar pretuzbrukumiem un vienā no tiem Miķelis Rēdlihs, ar negaidītu metienu, raidīja ripu caur Mezina kājsargiem, kurš vārtos nospēlēja nepārliecinoši.

Minskieši atkal metās atspēlēties un izdarīja lielu spiedienu uz Masaļska sargātajiem vārtiem, taču kopējām pūlēm izdevās vārtus nosargāt. Pārāk lielā aktivitāte deva pretēju efektu. Viesi nokļuva mazākumā, taču tad rupji kļūdījās tiesnesis un noraidīja arī rīdzinieku Robertu Petrovicki.

Atrodoties mazākumā Jānis Sprukts veica reidu pāri visam laukumam un, neskatoties uz pārkāpumu, atdeva precīzu piespēli Ņiživijam, kurš guva savus otros vārtus un panāca 4:2.

Līdz trešdaļas beigām viesi spēlēja ļoti agresīvi, kamēr rīdzinieki, panākumu iedvesmoti, centās palielināt pārsvaru, kas atkal izdevās Ņiživijam, kurš izcēlās jau trešo reizi.

Noslēdzošās trešdaļas sākumā komandas apmainījās ar bīstamiem uzbrukumiem, taču vairāk darba bija Masaļskim, kurš glāba komandu pat bezcerīgās situācijās. Mājinieki vairākās epizodēs nospēlēja pavirši, kā rezultātā ne bez Oļega Sorokina palīdzības, viesi rezultāta starpību samazināja (2:5).

Viesi nepadevās un metienu uz vārtiem pielaboja Sergejs Varlamovs panākot 3:5. Pēdējās minūtēs viesi nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un 32. sekundes līdz trešdaļas beigām spēja samazināt rezultāta starpību līdz minimumam ar ko ļoti neapmierināts bija Masaļskis, taču lielākiem varoņdarbiem viesiem laika neatlika, tādējādi Latvijas klubs izcīnīja svarīgu panākumu ar 5:4.

Rīgas "Dinamo" - Minskas "Dinamo" 5:4 (2:1, 3:0, 0:3)

Vārtu guvēji: Aleksandrs Ņiživijs (Iguldens, Cipulis) 5:26 (1:0). Dūvijs Veskots 13:39 (1:1 vair.). Marsels Hosa (Ņiživijs, Sorokins) 15:54 (2:1 vair.). Miķelis Rēdlihs (Galviņš, Karija) 30:39 (3:1). Ņiživijs (Sprukts) 35:37 (4:1 maz.). Ņiživijs (Petrovickis) 38:40 (5:1). Dmitrijs Meleško 48:43 (5:2). Sergejs Varlamovs (Makrickijs, Čupris) 55:47 (5:3). Oļegs Antoņenko (Vestkots, Plets) 59:28 (5:4)

 

Gatavojoties otrajai KHL sezonai, abas komandas savā starpā aizvadīja 3 pārbaudes spēles, no kurām divas Daugavpilī un vienu Pinskā. Divreiz panākumu (2:1 un 4:2) svinēja Jūliusa Šuplera trenētā vienība, bet pēdējā spēlē Latgalē ar rezultātu 2:1 pārāki bija Minskas hokejisti, kas tādējādi sagādāja Rīgas "Dinamo'' klubam vienīgo zaudējumu sagatavošanās ciklā 11 mačos.

Nākamo spēli Rīgas "Dinamo'' aizvadīs 3. februārī, kad savā laukumā uzņems rupjo Čehovas ''Vitjaz'' komandu.

Regulārajā čempionātā jāaizvada 56 spēles, bet ''play-off'' turnīrā cīņu par Gagarina kausu turpinās katras konferences labākās 8 komandas.



Kategorija: KHL - "Dinamo" Rīga | Skatījumu skaits: 703 | Pievienoja: Admin | Reitings: 0.0/0 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieejas forma
Lietotāja vārds:
Parole:

Ziņu kalendārs
«  Februāris 2010  »
PrOTCPkSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Meklēšana

Vietnes draugi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Copyright "HOKEJS latviešu gaumē" © 2024 Uzturēšanu nodrošina uCoz