Sākums Reģistrācija Ieeja 19:58 Piektdiena 26.04.2024
Vietnes izvēlne

Jaunumu sadaļas
PČ 2009 [74]
OS 2010 [4]
Dažādi [6]
Tehniskie [0]
KHL - "Dinamo" Rīga [80]
Latvijas izlases pārbaudes spēles [4]
PČ 2010 [7]
PČ 2011 [1]

Īsumā par galveno

Sākums » 2010 » Februāris » 6 » Rīdziniekiem svarīgs panākums pēcspēles metienos
Rīdziniekiem svarīgs panākums pēcspēles metienos
07:56
Piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārās sezonas spēlē Rīgas ''Dinamo'' hokejisti savā laukumā tikās ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Līdzīgā spēlē mazliet veiksmīgāki izrādījās mājinieki, kas izcīnīja uzvaru pēcspēles metienos ar 3:2, tādējādi sperot plašu soli izslēgšanas spēļu virzienā.

Pirmajās minūtēs rīdzinieki izdarīja vairākus metienus pa Aleksandra Fomičeva vārtiem, taču pēc tam iniciatīvu pārņēma viesi un spēlē nācās iesaistīties arī dinamiešu vārtu vīram Edgaram Masaļskim.

Sestajā minūtē mājinieki nokļuva skaitliskajā mazākumā, taču viesi lielas briesmas Masaļska sargātajiem vārtiem neradīja. Izturējuši mazākumu, dinamieši izveidoja vairākus uzbrukumus un vienā no tiem spēcīgi pa vārtiem meta Lauris Dārziņš. Ripu atsita viesu vārtsargs, taču pirmais pie tās bija Martins Karija, kurš raidīja to vārtu virzienā, kur Miķelis Rēdlihs patraucēja vārtsargam un ripa ielidoja vārtos (1:0).

Pēc brīža Maikam Iguldenam bija iespēja pārsvaru dubultot, taču ripu atsita Fomičevs. "Torpedo" hokejisti vairāk centās apdraudēt mājinieku vārtus, metot no distances, taču pārliecinoši vārtos darbojās Masaļskis. Trešdaļas beigās par rupjību noraidījumu nopelnīja "Torpedo" hokejists, tādējādi otro trešdaļu Rīgas vienība sāka vairākumā.

Otrā perioda sākumā, atrodoties mazākumā, lielisku iespēju neizmantoja viesi, kuri nespēja apspēlēt Masaļski. Arī trešdaļas turpinājumā viesi pa vārtiem meta pie katras iespējas un ar savu aktivitāti nopelnīja skaitlisko vairākumu, kuru jau pēc pāris sekundēm realizēja. Precīzu metienu no zilās līnijas izpildīja Mihails Varnakovs panākot 1:1. Dinamieši uzskatīja, ka pretspēlētājs, kurš centās mainīt ripas lidojuma virzienu, nospēlējis ar augsti paceltu nūju, taču vārti tika ieskaitīti.

Devītajā minūtē no labas pozīcijas garām meta Mārtiņš Karsums, bet arī viesi uzreiz atbildēja ar pretinieku vārtu apdraudēšanu. Atkal glāba Masaļskis, kurš izrādīja neapmierinātību ar aizsargu darbību.

12. minūtē otro noraidījumu spēlē nopelnīja Oļegs Sorokins. Noraidījuma pirmajā minūtē Jānis Sprukts nerealizēja izgājienu pret vārtsargu, jo patraucēja aizsargs. Bet viesi atbildēja ar metienu no zilās līnijas, kuru pielaboja vārtu priekšā esošais Vadims Šahraičuks un ripa atkal atrada ceļu vārtos.

34.minūtē, atrodoties vairākumā, mājinieki bija iespieduši pretiniekus viņu zonā, taču vairākas epizodes netika izmantotas, turklāt Marsels Hosa pārkāpa noteikumus un atkal nācās aizsargāties, taču vārti tika nosargāti.

Trešās trešdaļas sākumā divus noraidījumus nopelnīja viesi no Ņižņinovgorodas, taču joprojām nerealizētas palika vairākas izdevības, lai gan praktiski visu vairākuma laiku pretinieki bija iespiesti savā zonā. Tomēr otrais vairākums tika realizēts. Metienu uz vārtiem izdarīja Sorokins, bet ripas virzienu mainīja Maiks Iguldens un lika otrreiz kapitulēt Fomičevam.

Pēc šiem notikumiem abas komandas izveidoja vairākus vārtu gūšanas momentus, taču labi darbojās komandu vārtsargi. Četras minūtes līdz trešdaļas beigām noteikumus pret Masaļski pārkāpa Mihails Barnakovs, bet mājinieki šo iespēju neizmantoja. Perioda izskaņā teatrāli nokrita pretspēlētājs un ar divām minūtēm tika sodīts Miķelis Rēdlihs, taču rezultāts vairs nemainījās.

Pagarinājumā rīdzinieki izturēja mazākumu, tomēr iniciatīvu bija ieguvuši viesi, kas centās izraut uzvaru, taču rīdzinieki prasmīgi aizsargājās, kas nozīmēja, ka viss izšķirsies pēcspēles metienos.

Pirmo izgājienu Masaļskis atvairīja, savukārt rīdziniekiem precīzs bija Aleksandrs Ņiživijs. Arī otro iespēju viesi nerealizēja, bet Lauris Dārziņš ar skaistu metienu vārtu augšējā stūrī pielika punktu spēlei.

Rīgas "Dinamo" - Ņižņijnovgorodas "Torpedo" 3:2 (1:0, 0:2, 1:0, 1:0)

Vārtu guvēji: Martins Karija (Dārziņš) 8:23 (1:0). Mihails Varnakovs (vair.) 22:48. Vadims Šahraičuks (Varnakovs, Potalovs vair.) 33:06 (1:2). Maiks Iguldens (Ozoliņš, Sorokins vair.) 44:41 (2:2). Aleksandrs Ņiživijs (3:2, pēcspēles metiens).

Pēdējo regulārās sezonas spēli Rīgas "Dinamo'' hokejisti savu līdzjutēju priekšā aizvadīs 7. februārī, kad uzņems Maskavas CSKA komandu.

Regulārajā čempionātā jāaizvada 56 spēles, bet ''play-off'' turnīrā cīņu par Gagarina kausu turpinās katras konferences labākās astoņas komandas.



Kategorija: KHL - "Dinamo" Rīga | Skatījumu skaits: 740 | Pievienoja: Admin | Reitings: 0.0/0 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieejas forma
Lietotāja vārds:
Parole:

Ziņu kalendārs
«  Februāris 2010  »
PrOTCPkSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Meklēšana

Vietnes draugi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Copyright "HOKEJS latviešu gaumē" © 2024 Uzturēšanu nodrošina uCoz