Sākums Reģistrācija Ieeja 08:18 Piektdiena 29.03.2024
Vietnes izvēlne

Jaunumu sadaļas
PČ 2009 [74]
OS 2010 [4]
Dažādi [6]
Tehniskie [0]
KHL - "Dinamo" Rīga [80]
Latvijas izlases pārbaudes spēles [4]
PČ 2010 [7]
PČ 2011 [1]

Īsumā par galveno

Sākums » 2010 » Februāris » 8 » ''Dinamo'' spēlē pret CSKA nopelna vienu punktu
''Dinamo'' spēlē pret CSKA nopelna vienu punktu
09:11
Svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārās sezonas spēlē Rīgas ''Dinamo'' hokejisti savā laukumā tikās ar turnīra tabulā blakusesošo Maskavas CSKA. Saspringtā spēlē pēcspēles metienos uzvaru ar 2:1 izcīnīja viesi no Maskavas. Vienīgos vārtus rīdzinieku labā guva Ģirts Ankipāns. Par labākajiem spēlētājiem abu komandu sastāvos tika atzīti vārtsargi.

Pirmajās minūtēs abu komandu hokejisti uzskatāmi parādīja, ka negrasās piekāpties nevienā no spēles epizodēm. Bet jau piektajā minūtē labu metiena pozīciju sev izkārtoja Ģirts Ankipāns, kurš no vārtu priekšas raidīja ripu vārtu augšējā stūrī, panākot 1:0.

Pēc šiem notikumiem iniciatīvu pārņēma viesi, kuri vairāk kontrolēja ripu, taču rīdzinieku vārtsargs Edgars Masaļskis nospēlēja pārliecinoši. Savukārt trešdaļas vidū ''Dinamo'' hokejisti atbildēja ar diviem bīstamiem uzbrukumiem - pa vārtiem meta Mārtiņš Karsums un Martins Karija, taču viesu vārtsargs Konstantīns Baruļins abās epizodēs tvēra ripu.

Pēc brīža mājinieki jau nokļuva skaitliskajā mazākumā. Kā jau ierasts, labi mazākumā spēlēja Jānis Sprukts, kurš paspēja apdraudēt arī CSKA vārtus, taču nesekmīgi.

Trešdaļas beigās uz pretinieku vārtiem rāvās Roberts Bukarts, kurš tika apturēts tikai ar noteikumu pārkāpumu, taču vairākums palika nerealizēts un trešdaļa noslēdzās ar mājiniekiem cerīgo 1:0.

Otrajā periodā turpinājās līdzīga spēkošanās. Vārtu gūšanas iespējas radās gan pie vieniem, gan otriem vārtiem, taču labi darbojās abu komandu vārtsargi. Nevajadzīgu noraidījumu perioda piektajā minūtē nopelnīja CSKA hokejists Sergejs Andronovs, bet rīdziniekiem ar tā realizāciju nesekmējās.

12. minūtē, spēlējot vairākumā, maskavieši palielināja spiedienu uz Masaļska sargātajiem vārtiem. Vienreiz ripa trāpīja pa vārtu stabu, taču jau nākamajā epizodē, pēc atkārtota metiena, rezultātu izlīdzināja talantīgais krievu jaunais uzbrucējs Ņikita Filatovs.

Perioda otrajā pusē rīdziniekiem bija lieliska izdevība izvirzīties vadībā, kad vairāk kā minūti viņi atradās lielajā vairākumā (pieci pret trīs), taču joprojām Baruļinu neizdevās pārspēt. Trešdaļas beigās mājiniekiem nācās spēlēt trijatā pret četriem, taču līdz perioda beigām rezultāts vairs nemainījās.

Noslēdzošā perioda sākumā mājinieki izturēja skaitlisko mazākumu. Turpinājumā abas komandas aizsardzībā darbojās piesardzīgi, taču arī vārtsargiem darba bija gana daudz. Trešdaļas noslēgumā, skatītāju uzmundrināti, dinamieši mēģināja izraut uzvaru, kamēr viesi atbildēja ar pretuzbrukumiem, taču aizsardzība ņēma virsroku un bija jāspēlē pagarinājums.

Papildlaika sākumā noteikumus pārkāpa Marsels Hosa, taču mazākumā rīdzinieki cīnījās varonīgi (Rodrigo Laviņš trīsreiz bloķēja pretinieku mesto ripu) un izturēja to, kas nozīmēja, ka otro maču pēc kārtas uzvarētājs tiks noskaidrots pēcspēles metienos.

Pirmos divus pēcspēles metienus viesi realizēja, savukārt Aleksandrs Ņiživijs meta pāri vārtiem, bet teicamā stilā Baruļinu apspēlēja Lauris Dārziņš. Pēdējos divus ''bullīšus'' abu komandu spēlētāji nerealizēja, un maskavieši svinēja uzvaru ar 2:1.

Rīgas "Dinamo" – Maskavas CSKA 3:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:1)

Vārtu guvēji: Ģirts Ankipāns (Sprukts, Karsums) 4:55 (1:0). Ņikita Filatovs (Korņējevs, Paršins) 31:51 (1:1 vair.). Deniss Paršins (pēcspēles metiens, 1:2).

Tā abām komandām bija ceturtā savstarpējā tikšanās šosezon, un visās iepriekšējās spēlēs pie panākuma tikuši CSKA hokejisti, kuri tāpat kā rīdzinieki turpina cīņu par iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā.

Pēc šī mačā Rīgas ''Dinamo'' dosies regulārās sezonas pēdējā izbraukuma tūrē, sacenšoties ar Omskas ''Avangard'' (3. martā), Kazahstānas klubu Astanas ''Baris'' (5. martā) un Ufas ''Salavat Julajev'' (7. martā).

Regulārajā čempionātā jāaizvada 56 spēles, bet ''play-off'' turnīrā cīņu par Gagarina kausu turpinās katras konferences labākās astoņas komandas.

Tikmēr zaudējumu pagarinājumā piedzīvoja Rīgas "Dinamo" konkurente cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas izbraukumā ar 3:4 piekāpās Maskavas "Dinamo", lai gan spēles gaitā atradās vadībā ar 3:0.



Kategorija: KHL - "Dinamo" Rīga | Skatījumu skaits: 728 | Pievienoja: Admin | Reitings: 0.0/0 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieejas forma
Lietotāja vārds:
Parole:

Ziņu kalendārs
«  Februāris 2010  »
PrOTCPkSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Meklēšana

Vietnes draugi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Copyright "HOKEJS latviešu gaumē" © 2024 Uzturēšanu nodrošina uCoz