Sākums Reģistrācija Ieeja 12:42 Piektdiena 19.04.2024
Vietnes izvēlne

Jaunumu sadaļas
PČ 2009 [74]
OS 2010 [4]
Dažādi [6]
Tehniskie [0]
KHL - "Dinamo" Rīga [80]
Latvijas izlases pārbaudes spēles [4]
PČ 2010 [7]
PČ 2011 [1]

Īsumā par galveno

Sākums » 2010 » Februāris » 25 » Latvijas hokejisti pagarinājumā piekāpjas čehiem
Latvijas hokejisti pagarinājumā piekāpjas čehiem
12:17
Vankūveras olimpisko spēļu hokeja turnīra ''play-off'' mačā cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Latvijas valstsvienība trešdien ar rezultātu 2:3 (0:2, 0:0, 2:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās spēcīgajai Čehijas izlasei un turnīru noslēdza pēdējā - 12. vietā.

Arī šoreiz spēli Latvijas hokejistiem neizdevās sākt kā plānots, un pirmajās desmit minūtēs tika nopelnīts gan noraidījums, gan mazākumā zaudēti vārti. Pēc četrām spēlētām minūtēm pret Čehijas izlases kapteini Patriku Eliāšu noteikumus pārkāpa Georgijs Pujacs, bet vairākumā vārtu priekšā labi nocīnījās Tomašs Rolineks, kurš ar nūjas neērto pusi raidīja ripu Edgara Masaļska sargātajos vārtos.

Izvirzoties vadībā, čehi turpināja apdraudēt Latvijas vārtus, spēles 12. minūtē piespiežot Latviju kļūdīties aizsardzībā. Pēc Romāna Červenkas piespēles no laukuma apmales nepiesegts palika Tomašs Fleišmans - Vašingtonas "Capitals" uzbrucējs no pāris metriem netraucēts meta ripu garām Masaļskim, panākot jau 2:0. Pirmā trešdaļa beidzās ar vēl vienu Čehijas izlases skaitlisko vairākumu, taču šoreiz viņi nespēja realizēt Armanda Bērziņa nevajadzīgo noraidījumu pretinieku zonā pie laukuma apmales.

Otrās trešdaļas sākumā Latvijas izlase ieguva lielisku iespēju samazināt rezultāta starpību, jo minūti un 34 sekundes Oļega Znaroka padotie spēlēja piecatā pret trīs pretiniekiem. Ar 26 sekunžu intervālu divu minūšu noraidījumus pret Kristapu Sotnieku un Mārtiņu Karsumu attiecīgi nopelnīja Fleišmans un Romāns Polaks. Lielā vairākuma sākumā tiesnešiem nācās pētīt, vai pēc Mārtiņa Cipuļa metiena ripa nav bijusi Čehijas izlases vārtos, taču Tomašs Vokouns paguva ar kājsargu to apstādināt pie pašas vārtu līnijas. Arī pēc tam Latvijas izlase vairākumā ilgi saspēlējās pretinieku zonā, tomēr samazināt starpību nespēja.

Arī turpinājumā cīņa pagāja abu komandu uzbrukumos, jo iespējas izcelties bija abām vienībām, kas gan netika izmantotas. Latvijas izlasē labās metienu pozīcijās bija Herberts Vasiļjevs un Bērziņš.

Otrais periods neveiksmīgs bija diviem Latvijas izlases uzbrucējiem, jo Karsumam pretinieks ar nūju trāpīja pa seju, bet Ģirtam Ankipānam ar ripu izsita vienu augšzobu. Abi uzbrucēji spēli spēja turpināt, atšķirībā no Čehijas izlases veterāna Jaromīra Jāgra, kurš perioda otro pusi un trešo periodu savainojuma dēļ izlaida.

Pēdējā periodā teicama izdevība gūt Latvijas izlases pirmos vārtus bija Bērziņam, kurš pēc skaistas Miķeļa Rēdliha piespēles kritienā nonāca vienatnē pret Vokounu, taču čehu vārtsargs pēdējā brīdī ar nūju Latvijas uzbrucējam ripu izsita. Ko nespēja Bērziņš, to izdarīja Cipulis, kurš vārtu priekšā bija veiklāks par aizsargu Polaku un pēc Aleksandra Ņiživija un Krišjāņa Rēdliha piespēlēm pārspēja Vokounu.

Trīs ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām Latvija panāca izlīdzinājumu - pēc Bērziņa metiena no aizvārtes atlēkušo ripu tukšā pretinieku vārtu stūrī ieraidīja Miķelis Rēdlihs. Līdz pamatlaika beigām rezultāts nemainījās, savukārt viss izšķīrās pagarinājuma sestās minūtes sākumā, kad Davids Kreči no pieciem metriem raidīja ripu starp Masaļska kājsargiem.

Pēc Latvijas izlases neveiksmes ir zināmi trīs no četriem ceturtdaļfinālu pāriem. ASV spēlēs ar Šveici, Krievija ar Kanādu, bet Somija ar Čehiju.

Latvijas izlase - Čehijas izlase 2:3 (0:2, 0:0, 2:0, 0:1)

Vārtu guvēji: Tomašs Rolineks (Kuba, Havlats) 5:52 (1:0 vair.), Tomašs Fleišmans (Kreči, Cervenka) 11:06 (2:0), Mārtiņš Cipulis (Ņiživijs, K.Rēdlihs) 52:02 (1:2), Miķelis Rēdlihs (Bērziņš, Dārziņš) 56:19 (2:2), Davids Kreči (Fleišmans) 65:10 (3:2).

Metieni: Latvija - 26, Čehija - 50

Soda minūtes: Latvija - 10, Čehija 10

Vārtsargi: Latvija - Edgars Masaļskis, Čehija - Tomašs Vokouns

Pirmajā ''play-off'' spēlē Šveices valstsvienība saistošā mačā ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Baltkrievijas hokejistus, un ceturtdaļfinālā šveiciešiem pretī stāsies ASV valstsvienība, kas bija labākā komanda pēc priekšsacīkstēm. 

Savukārt Kanāda bez problēmām 8:2 apspēlēja Vācijas izlasi un jau ceturtdaļfinālā tiksies ar pēdējo divu gadu pasaules čempionvienību Krieviju. Tieši Kanāda un Krievija tiek uzskatītas par galvenajām favorītēm. 

Latvijas valstsvienības sastāvs 2010. gada olimpiskajām spēlēm

Uzbrucēji: Lauris Dārziņš, Herberts Vasiļjevs, Miķelis Rēdlihs, Ģirts Ankipāns, Mārtiņš Cipulis, Jānis Sprukts, Aleksejs Širokovs, Mārtiņš Karsums, Aleksandrs Ņiživijs, Armands Bērziņš, Kaspars Daugaviņš un Gints Meija.

Aizsargi: Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks, Arvīds Reķis, Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Rodrigo Laviņš, Kārlis Skrastiņš, Oskars Bārtulis.

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Ervīns Muštukovs un Sergejs Naumovs.

Kā ziņots, Latvijas Hokeja federācija (LHF) ar tās vadītāju Kirovu Lipmanu priekšgalā konkrētu mērķi olimpiskajās spēlēs nebija nospraudusi, vien norādīja, ka uzdevums ir cīnīties par uzvaru katrā spēlē.



Kategorija: OS 2010 | Skatījumu skaits: 941 | Pievienoja: Admin | Reitings: 0.0/0 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieejas forma
Lietotāja vārds:
Parole:

Ziņu kalendārs
«  Februāris 2010  »
PrOTCPkSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Meklēšana

Vietnes draugi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Copyright "HOKEJS latviešu gaumē" © 2024 Uzturēšanu nodrošina uCoz